A Prey prototípusa 1995-ből kiszivárgott az interneten

A játékosok most bepillantást nyerhetnek a Prey-be, ami sosem volt, miután a kiszivárogtatók a 3D Realms portálos lövöldözős játékának 1995-ös prototípusát tették közzé az interneten.

 

A 3D Realms portálos first-person shooterének, a Preynek egy korai buildje kiszivárgott az internetre, így a játékosok megismerhetik a játék egy olyan változatát, amely soha nem látott napvilágot. A 3D Realms prototípusának kiszivárgása alig néhány hónappal azután történt, hogy egy kiszivárogtató közzétette a stúdió hírhedt, sokáig halogatott Duke Nukem Forever 2001-es buildjét.

Prey prototype from 1995 leaked from GamingLeaksAndRumours

Az eredetileg 1995-ben a fejlesztő 3D Realms által bejelentett Prey lehetővé tette volna a játékosok számára, hogy átjárókat készítsenek, hogy a játék világában utazhassanak, több mint egy évtizeddel azelőtt, hogy a Valve népszerűsítette volna a mechanikát az ikonikus Portalral. A játékosok számára akkoriban a Wolfenstein 3D ihlette Rise of the Triad lövöldözős játékon végzett munkájáról ismert 3D Realms több prototípuson is átesett, miközben a Prey játékmenetét és történetét igyekezett megszilárdítani. Bár a cím lenyűgözte a játékosokat, amikor 1997-ben és 1998-ban az E3-on bemutatták a portáltechnológia demóit, számos technikai probléma miatt a játéknak ez a verziója évekig a fejlesztési pokolban sínylődött. A játékosok csak 2006-ban vehették kezükbe a Prey-t, amely már az id Tech 4 motoron futott, és a portáltechnológia csökkentett változatát tartalmazta.

Az r/GamingLeaksAndRumours új bejegyzésében a Redditor enterthedragonpunch felfedte, hogy a 3D Realms Prey egy korai prototípusa 1995 novemberében készült, és az Archive.org-ra került fel az internetre. Az Archive.org-on található fájlleírás szerint a build játszható, és lehetővé teszi a játékosok számára a megjelenítési mód megváltoztatását és a konzol elérését a játékban. A fájl több demófájlt is tartalmaz, amelyeket a játékosok a konzolba beírt parancsok segítségével játszhatnak le. A kiszivárgást egy hogsy nevű felhasználó tette közzé, és nem közölt információt arról, hogyan került a kiszivárgott build a birtokába.

A posztra reagáló klasszikus első személyű lövöldözős játékok rajongói izgatottan fogadták a váratlan kiszivárgást, az egyik felhasználó pedig azon töprengett, hogy vajon a Prey és a Duke Nukem Forever kiszivárgásának forrása is a 3D Realms egykori alkalmazottja lehet. A játék hosszú és problémás fejlesztési történetére utalva az egyik kommentelő izgatottságát fejezte ki, hogy láthatja a Prey 2006-os kiadásában megjelent játékelemek korai változatait. Egy másik hozzászóló a Rayman 4 forráskódjának nemrégiben történt kiszivárgására hivatkozott, és a két váratlan kiszivárgással boldog karácsonyt kívánt a játékosoknak.

Bár az Arkane agymenéses sci-fi lövöldéje valószínűleg sok játékosnak a Prey név hallatán jut eszébe, a klasszikus lövöldék rajongói számára ez a Prey az a cím, amire évek óta várnak. Nem valószínű, hogy ez a korai build képes lesz beváltani a közel két évtizedes elvárásokat és kíváncsiságot, de a klasszikus játékosok számára izgalmas bepillantást nyújthat abba, ami lehetett volna.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu