Nem szerencsés, ha a platina trófeákhoz multiplayer követelmények kellenek

Ezért több játékos is szeretné, ha a többjátékos trófeák nem lennének kötelezőek a játékokban a platina trófea megszerzéséhez.

 

A PlayStation 5-ös és PlayStation 4-es játékok esetében a többjátékos opció nem tart örökké. Egyszer mindegyiknek leáll a szervere, vagy esélytelen lesz p2p (peer-to-peer) megoldásban másik játékost találni, akihez kapcsolódhatunk. Így az ezekhez kötődő trófeák megszerzésére is kevés esély mutatkozhat a későbbiekben. Ez a téma már évek óta fel szokott bukkanni, és főleg azon játékok érintettek, amik főképp egyjátékosak, vagy esetleg egy kooperatív móddal rendelkeznek.

„Tegyünk egy felhívást a Sonyhoz ezzel kapcsolatban. Tényleg szívás, hogy nem kapzok Platinum trófeát, mert utáltok előfizetni a PlayStation Plusra, ugyanis nem kedveltek többjátékos játékkal játszani. Az 1. típusú válaszra: azoknak, akik azt mondják, hogy az olyan multiplayer játékok, mint a Call of Duty és a Battlefield, mindig is rendelkezni multiplayer trófeákkal. Határozottan igazuk van, és nem azt mondom, hogy távolítsák el őket, de az olyan játékoknál, ami főleg offline orientált, mint a The Last of Us vagy az Uncharted 4, a multiplayer trófeáknak létezniük kell, de párhuzamos módon, ahol ez nem befolyásolja a Platinum trófeát.

A 2. típusú válaszra: akik azt mondják, hogy a trófeákat már nem lehet elérni ott, ahol bizonyos játékok szerverei leálltak. Véleményem szerint ez ritka eset, és kb. 25 játéknál fordult elő (a legnépszerűbbeket figyelembe véve a 3278 PlayStation 4 játékból). A legfontosabb, hogy a szerverek leállásának esélye akkor nő meg, ha az adott játék 7-8 éves lesz (pl. Mad Max), egyébként nem kellene ezzel az apró problémával foglalkoznunk, tekintve, hogy mennyire stabil lett a játékpiac, mióta a Sony minden fejlesztőt az ellenőrzése és szabályozása alá vont. A 3. típusúaknak: akik azt mondják, hogy a trófeák értelmetlenek, akkor a poszttal kapcsolatos bármilyen intézkedés nem árthat nekik, de a hozzánk hasonló embereknek mégis árt. Szóval legyetek figyelmesek és támogassatok minket a jövőbeni ügyekben. Fogalmam sincs, hogyan lehetne ezt a Sony-val hallatni,” írja egy Reddit poszt.

Ha egy évenként jelentkező sportjátékról van szó (pl. az F1 22-ről), akkor évekkel később már szó szerint keresni kell a többi játékost, és igaza van a kommentelőnek abban is, hogy nem mindenki szeretne online játszani ilyen-olyan okból kifolyólag. A Sony-nak valamit lépnie kellene, de nem fog.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu