Silent Hill 2 Remake: hitelesség, kiigazításokkal

A Bloober Team a hagyományos történeti irányvonalat követni fogja, de egyes elemeibe alaposan bele fog nyúlni a lengyel csapat.

 

Anna Jasińska, a Bloober Team marketinges igazgatója a DreadXP-nek elárulta többek között azt is, hogy a Konamival a kapcsolatuk már 2019 óta kialakult: „Az ötlet, hogy ezen a projekten dolgozzunk, évek óta kísértett minket. 2019-ben meghívást kaptunk a Konamitól, hogy vegyünk részt a Tokyo Games Show-n. Nagy örömünkre a Konami megkért minket, hogy készítsünk egy koncepciót az eredeti játék második részének remake-jéből a koncepció életre keltésének lehetőségéért.

Természetesen nem mi voltunk az egyetlen pályázók. Sok más stúdió is versengett a Konamival való együttműködésért, de végül a mi koncepciónk volt az, amelyik elrabolta a szívüket. Felismerték a horror iránti elkötelezettségünket és szenvedélyünket, és ez már önmagában is óriási kitüntetés volt számunkra. Arra összpontosítunk, hogy a modernizált Silent Hill 2-ben visszahozzuk a jellegzetes, zsigeri hangulatot. A régi rajongóknak nem kell aggódniuk amiatt, hogy „elszalasztjuk a lényeget”, miközben feldobjuk a játékot. Hűen ragaszkodunk a hagyományos történet kánonjához, miközben a játékmenetet az alapoktól kezdve újraalkotjuk és a grafikát is frissítjük. Ezek azok az okok, amiért a Konami egyáltalán ránk bízta a remake-et.

A nagy látható változás a váll fölötti kamera alkalmazása, ami megváltoztatta néhány ikonikus jelenet perspektíváját, továbbá a harcrendszer átalakítását is jelentette. A legújabb technológiai vívmányok csodát tesznek, amikor a látványvilágot kell feldobni. Mint látjátok, nem távolodtunk el a kultikus klasszikus eredeti koncepciójától, csak van néhány ötletünk arra, hogyan lehetne a sajátos ijesztgetési tényezőket vonzóbbá tenni a mai közönség számára. Mint már említettük, nagyon óvatosan állunk hozzá minden változtatáshoz. Hűek maradunk az eredetihez. Ennek ellenére kiigazításokat alkalmazunk bizonyos területeken, ahol az idő múlása miatt modernizálásra szorulnak a dolgok,” mondta Jasińska.

A Silent Hill 2 Remake PlayStation 5-re és PC-re biztosan készül, de még nem tudni, hogy mikor fog megjelenni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu