A Cyberpunk 2077 játékosok dühösek a többi Cyberpunk 2077 játékosra, amiért a Steam 2022 Labor of Love díjat adtak neki

Nem mindenki gondolja úgy, hogy a CD Projekt cyber-RPG-je megérdemelte volna a győzelmet, és ezt a kritikákban ki is mondják.

 

A CD Projekt problémás RPG-je, a Cyberpunk 2077 nyerte a Labor of Love kategóriát a 2022-es Steam Awards díjátadóján, amelyet annak a játéknak ítéltek oda, amely „ennyi év után is kap új tartalmat”. A győzelem nyomán azonban világossá vált, hogy nem mindenki érzi úgy, hogy helyes döntést hoztak.

A Steam Award győzteseit szavazással választják ki, ami azt jelenti, hogy a felhasználók többsége választotta a kategóriában a többi pályázó közül: Dota 2, Project Zomboid, No Man’s Sky és Deep Rock Galactic. De bizonyos értelemben a Steam felhasználói értékelési rendszere azt jelenti, hogy a Steam Awards-nak valójában sosincs vége. És valóban, a Labor of Love győzelmét követően újabb negatív felhasználói értékelések tömkelege jelent meg a Steamen, sokan közülük azt az érzést fejezték ki, hogy a Cyberpunk: Edgerunners című Netflix-sorozat népszerűsége, és nem maga a játék vitte a csúcsra.

„Labor of Love a seggem, a játék ott van, ahol meg kellett volna jelennie. Csak a weebs és a hülye anime miatt lett labor of love.”
„Ez a sorozat miatt nyerte el a labor of love-ot és semmi más miatt. Ehhez a játékhoz 2 év alatt 0 tartalmat adtak hozzá szó szerint bármelyik másik jelölthez képest. A játék még mindig szemét, és az is marad, amíg a cég össze nem szedi magát.”
„Megdöbbentő, hogy egy tisztességes animációs adaptáció hogyan tud ennyi embert megtéveszteni, hogy a forrásanyagot érdemes megbocsátani, nemhogy ‘Labor of Love’-ként díjazni.”
„A Cyberpunk Edgerunners miatt nem lett jó játék.”
(Cyberpunk 2077 Steam-értékelések)

Nem klasszikus értelemben vett kritika-bombázásról van szó. Bár a Steam-díj nyerteseinek bejelentése óta határozottan megugrott a negatív kritikák száma – eddig összesen 193 -, minden jel szerint csak egy maroknyi rajongó fejezte ki frusztrációját a dolgok jelenlegi állása miatt, nem pedig összehangolt erőfeszítésről van szó, hogy valamilyen oknál fogva bánatot okozzanak. És ugyanezen két nap alatt még mindig sokkal több pozitív véleményt írtak: összesen 836-ot.

Valójában ez az arány nem sokban tér el a 2020 decemberében, a Cyberpunk 2077 első megjelenésekor, amikor a Cyberpunk 2077 a legrosszabb állapotban volt: Több mint 63 000 negatív értékelés, ami teljesen vad szám, de még mindig nem sokkal több, mint a negyede az ugyanebben az időszakban közzétett 227 000 pozitív értékelésnek.

A Cyberpunk 2077-et a rázós története ellenére „hivatalosan” eddig csak egyszer bombázták kritikákkal a Steamen. Ez 2022 márciusában történt, amikor több ezer negatív felhasználói értékelés jelent meg, miután a CD Projekt leállította termékeinek értékesítését Oroszországban és Fehéroroszországban, hogy tiltakozzon Oroszország ukrajnai inváziója ellen. Ahogy a The Gamer megjegyezte, a negatív vélemények mennyisége elég volt ahhoz, hogy a játék „friss” értékelését „vegyesre” rontsa, bár a Valve később ezeket a véleményeket témán kívülinek jelölte meg, és így kizárta őket az általános értékelésből.

Ez azonban még mindig benne van.

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu