A Qualcommal és a Broadcommal is szakítani készül az Apple?

TECH HÍREK – Állítólag egy olyan chipen dolgozik az Apple, ami a mobilos, Wi-Fi, és Bluetooth kapcsolatokat mind képes lesz megvalósítani.

 

A Bloomberg arról írt, hogy az Apple házon belül akar egy új 5G modemet kifejleszteni, hogy kevésbé kelljen a Qualcommra támaszkodni. Ugyanez a helyzet a Broadcommal kapcsolatban: tőlük az Apple a rádiófrekvenciás (ergó telefonos) és kábelmentes töltéshez használt chipeket alkalmazza. Az egészet szeretné a techcég egy csomagban, lehetőleg saját gyártásban megoldani.

A Qualcomm elvileg az iPhone 15 és 16 termékcsaládjához készíti az 5G-s modemeket, és a pletykák szerint az Apple házon belüli terméke 2025-ig nem lesz kész. A Bloomberg szerint a Wi-Fi megoldáson is már dolgozikaz Apple, így a Qualcomm mellett a Broadcom is redundássá válhat, csakhogy itt a saját 5G-s chipekre váltás már 2024-től esedékes lehet, így először őket ejtheti a cég, a Qualcommal pedig 2025-ben lehet a szakítás, ugyanis addigra megvalósulhat a Wi-Fi és Bluetooth-képes chip. Az Apple 3,5 éves megállapodást kötött a Broadcommal, és ez néhány hónapon belül lejárhat, és bár lesznek egyedi chipek, amik a telefonos, Wi-Fi és Bluetooth-hoz kapcsolódó igényeket kielégítheti, az Apple előretekintően, már a jövőre koncentrálva gondolkodik.

Azért akar saját fejlesztést a cég, mert az iPhone logikai áramkörén három helyett egy helyre lenne szükség, így helyet spórolna az Apple, ami ráadásul energiahatékonyabb megoldást eredményezne, és így a szoftverek terén is nyújtózkodhat. Persze a minden-az-egyben kapcsolódáshoz szükséges lesz a megfelelő tempó a folyamatok kialakulásában, és nem éppen egyszerű egy olyan belsőleg létrehozott 5G-s modemmel vagy chippel előállni, ami egyszerre tud Wi-Fit és Bluetooth-t. Ezekhez eltérő frekvencia kell, és ez további bonyodalmakhoz vezethet a fejlesztésben.

Röviden: az Apple feladata nem lesz egyszerű. Persze, van most idejük megvalósítani a chipet, de ehhez tényleg idő kell. Most versenyfutásba kezdenek az idővel, és majd elválik, hogy ki nyeri ezt a küzdelmet.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu