A Titanic stábja még emlékszik egy drogok okozta fiaskóra a forgatáson

MOZI HÍREK – A Titanic című film stábja visszaemlékszik egy különösen emlékezetes éjszakára, amikor a forgatáson a kagylólevesbe a PCP nevű drogot csempésztek.

 

A Titanic nemrég lett 25 éves, ez pedig arra késztetett, hogy visszatekintsünk az 1997-es sikerfilmre. Egy nemrégiben készült visszatekintésben a stáb felidézett egy érdekes eseményt a film forgatásának történetében: egy éjszakát, amikor a kagylólevest PCP-vel spékelték meg, ami káoszt okozott a forgatáson.

A Titanic egykor minden idők legnagyobb bevételű kasszasikerű filmje volt, mielőtt egy másik, kevéssé ismert James Cameron-projekt, az Avatar letaszította a trónról. A film középpontjában a Titanic elsüllyedése állt, amely 1912-ben történt. Az RMS Titanic nevű óceánjáró április 14-én lépett a jeges vizekre, majd április 15-én a kora reggeli órákban jéghegynek ütközött és teljesen elsüllyedt. Az összesen 2240 utasból 1500-an haltak meg. A film ezt a tragédiát használta fel Jack (Leonardo DiCaprio) és Rose (Kate Winslet) szerelmi történetének elmesélésére.

Egy visszatekintésben a Vulture feltárta a filmgyártás egyik leghírhedtebb éjszakáját. A stáb és a stáb néhány tagja éppen kagylólevest evett, amikor kiderült, hogy valaki drogot kevert az ételbe. Cameron a „vörös áradatra” gyanakodott, egy természetesen előforduló méreganyagra, amely a kagylókat veszélyessé teszi, mielőtt kiderült volna, hogy az étel valójában PCP-vel volt szennyezve.

Úgy tűnik, Cameron maga is érintett volt. A legénység tagja, Jake Clarke így emlékezett vissza: „Volt egy szobánk a markolóknak és a villanyszerelőknek, és az egyik srác nagyon hiperaktívan kezdett beszélni. Egy nagydarab fickó volt, úgy hat-négy centi magas, és azt kérdezte: ‘Jól érzitek magatokat, srácok? Mert én nem. Úgy érzem magam, mintha valamin lennék, és higgyétek el, én tudnám.’ Csak így fecsegett. És éppen amikor ezt mondta, láttuk, hogy James Cameron fut be az ajtón, és egy statiszta fut mögötte. Azt mondta: ‘Valami van bennem! Szedd ki!””

Bár a tettest soha nem kapták el, nyilvánvalóan az esemény nagy hatással volt a stábra. Cameron forgatása a vártnál tovább tartott – az eset a halifaxi forgatás utolsó napján történt, de mivel a stáb és a stábtagok közül sokan munkaképtelenek voltak, a stúdió egy plusz napot adott Cameronnak a forgatás befejezésére. A forgatás a tervek szerint a mexikói Rosaritóba került volna, ahol Winslet és DiCaprio is forgatta volna a jeleneteiket, így ők ketten nem vettek részt az incidensben.

Cameron köztudottan részletorientált, maximalista, így a plusz forgatási nap a hírek szerint valóban „feldobta” őt. A stáb eközben úgy tűnik, humorosnak találta a helyzetet. Clarke így emlékezett vissza: „Az egyik művészeti osztályos srác pólókat készített, és a póló sarkán ábrázolta a levest. Ezt osztogatta a helyi csapatnak. Alatta az állt, hogy ‘Jó csapat, rossz csapat’.”

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu