Az Apple is leépítésekkel kezdte az évet!

TECH HÍREK – A Microsoft, a Meta és a Google után újabb cégről hallani, hogy nem kevés embert bocsát el, és igen, ezúttal is a szokásos okokra hivatkozva…

 

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója még tavaly azt mondta, hogy csak a fontosabb és tehetségesnek nevezett alkalmazottaik maradnának a cég alkalmazásában, emiatt nem csoda, amiről az AppleInsider írt: a kereskedelmi szektorban a nem meghatározott ideig dolgozó alkalmazottak (tehát a stabilabb munkahellyel rendelkezők, ugyanis nem volt a munkaszerződésükben, hogy egy, esetleg két évig dolgoznak ott) között leépítésekbe kezdett „az almás vállalat”.

Az AppleInsiderhez eljuttatott email szerint a boltokon kívüli kereskedelmi alkalmazottak érintettek a kirúgásokban. Az emailt több forrásból is meg tudta erősíteni a site, és a tartalma szerint a Best Buyban dolgozó egyének harminc napos határidőt kaptak, és a jogaikat is közölte az Apple. Nem tudni még, hogy a költségcsökkentő lépések miatt hány százalékuk érintett. A Best Buy és az Apple gyakran ideiglenesen erősíti munkaerejét a például a hálaadási és karácsonyi időszakra az ideiglenes alkalmazottak segítségével, hogy az egyes termékek (iPhone-ok, iPadek, Mac gépek…) iránt mutatkozó igények kielégítése megvalósulhasson. Az Apple-vel között szerződéseik ezen alkalmazottaknak lejártak, így már nincsenek a cég „fixált” alkalmazottai között.

Az Apple nem járt sikerrel az iPhone 14 és az iPhone 14 Plus kapcsán, ugyanis ezek nem fogynak olyan jól, ahogy a két csúcsmodell, az iPhone 14 Pro és Pro Max változata. A készülék alkatrészeiben nagy szereppel bíró kínai Foxconnak a Zhengzhou gyárban 2022 végén a szigorúbb COVID-zárlat miatt le kellett állítani a termelést (azóta a Kínai Kommunista Párt felhagyott a zéró COVID elvével, és állítólag az ország jelentős része meg is fertőződött). Erre a cégtől szokatlan módon egy sajtóközlemény is jött, és a fogyasztókkal azt is közölte, hogy emiatt kevesebb iPhone 14 Pro és Pro Max lesz készletükön.

Azért az sunyi tőlük, hogy a leépítéseket nem verik nagydobra.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu