Monster Hunter Rise – Izgalmas vadászat immár PS4/PS5-ön, Xbox Series X-en és Game Pass-on is

TESZT – A Monster Hunter Rise a népszerű Monster Hunter-franchise legújabb tagja, egy izgalmas kaland, amely mostantól Xbox Series X-re és PC-re is elérhető az Xbox Game Passon keresztül. Ez a játék a sorozat rajongóinak és az újonnan érkezőknek egyaránt kötelező darab, hiszen rengeteg újdonságot és fejlesztést kínál a korábbi játékokhoz képest.

 

 

Az Xbox Game Pass egyik legkellemesebb meglepetése a szolgáltatásban pár napja elérhető Monster Hunter Rise, amely a jól ismert szörnyvadász sorozat legutóbbi része. Az először Nintendo Switch exkluzívként napvilágot látott játék 2021 márciusában látott napvilágot a japán hibrid konzolon, aztán 2022-ben érkezett a PC-s verzió. A többi konzolos megjelenésre mostanáig kellett várni, beleértve az Xbox Series X/S verziókat is, amelyeknél az igazi bónusz, hogy a játék rögtön elérhető Xbox Game Pass-on is.

 

A Monster Hunter Rise szórakoztató és kihívásokkal teli játékélményt nyújt, amelyhez a tipikus addiktív Monster Hunter játékélmény miatt miatt mindig vissza fogsz térni, hogy még több szörnyre vadássz. A játékban számos fegyver és páncél közül választhatsz, és mindegyiknek megvan a maga egyedi képessége és tulajdonsága. A harcrendszer gyors tempójú és akciódús, és könnyen megtanulható, de nehezen elsajátítható. Az eszedet és a stratégiádat kell használnod, hogy legyőzd a hatalmas szörnyeket és teljesítsd a küldetéseket. A játék egy új funkciót is tartalmaz, a „Wirebug”-ot, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy megragadjanak és átlendüljenek a térképen, új szintre emelve a felfedezést és a harcot. A játéknak van egy nagyszerű oktatóprogramja, amely segít a kezdésben és a játék mechanikájának megismerésében, de még az oktatóprogrammal együtt is a játék egy kicsit túlterhelő lehet az új játékosok számára. Ajánlott, hogy az új játékosok az alacsony rangú küldetésekkel kezdjék, és dolgozzák fel magukat a magas rangúakhoz.

 

 

Meglepően lenyűgöző és részletes grafika egy Switch porthoz képest

 

A Monster Hunter Rise grafikája lenyűgöző és részletes, így a játék egy igazi újgenerációs címnek tűnik. Ez kellemesen meglepő, hiszen a játék egy Switch port. A játék változatos környezeteket kínál, a buja erdők és havas hegyek, a burjánzó sivatagok és sötét barlangok között.

A szörnyek is gyönyörűen kidolgozottak, és mindegyiknek megvan a maga egyedi tulajdonsága és viselkedése. A játék világítási és időjárási effektjei is nagyon jól sikerültek, ami nagy mélységet ad a játék hangulatához. A játék környezete hatalmas, és mindegyik egyedi, így a felfedezés nagyon szórakoztató. A játék szörnyei is nagyon jól megtervezettek, mindegyiknek megvan a maga egyedi megjelenése és viselkedése.

 

 

Érdekes és magával ragadó történet

 

A Monster Hunter Rise egy érdekes és magával ragadó történetet kínál, amely a játékosokat Kamura új földjére kalauzolja. A játék története átvezető jelenetek és párbeszédek sorozatán keresztül zajlik, és tele van érdekes karakterekkel és fordulatokkal.

A játék egy új funkciót is tartalmaz, a „Palamute” nevű, farkasszerű társat, amelyet a játékosok lovagolhatnak és irányíthatnak, hogy segítsen nekik a harcban és a felfedezésben. A játék története jól megírt és magával ragadó, és a játék során végig fenntartja a játékosok érdeklődését. A játék karakterei is jól megírtak, mindegyiküknek megvan a maga egyedi személyisége és motivációja.

 

 

A harcrendszer pörgős és akciódús

 

A Monster Hunter Rise harcrendszere pörgős és akciódús, rengeteg különböző fegyver és páncél közül választhatsz. Mindegyik fegyver egyedi képességekkel és tulajdonságokkal rendelkezik, amelyekkel hatalmas szörnyeket győzhetsz le, és küldetéseket teljesíthetsz.

A játék egy új funkciót is tartalmaz, a „Wirebug”-ot, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy megragadjanak és átlendüljenek a térképen, új szintre emelve a felfedezést és a harcot. A játék harcrendszerét könnyű megtanulni, de nehéz elsajátítani, és az eszed és a stratégiádat kell használnod ahhoz, hogy legyőzd a játék hatalmas szörnyeit.

A játék nehézségi szintje a játékstílusodhoz igazítható, akár új játékos vagy veterán vagy. A játék többjátékos partnerkereső rendszerrel is rendelkezik, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy más játékosokkal csapatot alkossanak, hogy legyőzzék a játék hatalmas szörnyeit.

 

 

A multiplayer rész fun, de vannak problémák

 

A Monster Hunter Rise többjátékos partnerkereső rendszerrel rendelkezik, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy más játékosokkal csapatot alkossanak, hogy legyőzzék a játék hatalmas szörnyeit. Egy mérkőzésen akár négy játékos is részt vehet, és a játékosok vagy a játék partnerkereső rendszerén keresztül, vagy egy barátjuk játékához csatlakozva csatlakozhatnak egy mérkőzéshez. A játékosok különböző platformokon lévő játékosokkal is csatlakozhatnak egy mérkőzéshez, így lehetővé válik, hogy az Xbox Series X és PC játékosok Nintendo Switch játékosokkal játszanak.

A játék többjátékos partnerkereső rendszere időnként lassú lehet, ez annak köszönhető, hogy a játék peer-to-peer kapcsolatot használ, ami azt jelenti, hogy a fogadó játékos internetkapcsolata befolyásolja a partnerkereső folyamat sebességét. Emellett a játék szervereinek forgalma csúcsidőben nagy lehet, ami késéseket okozhat a partnerkereső folyamatban.

A Monster Hunter Rise többjátékos módszere nagyszerű módja annak, hogy megtapasztald a játék kihívásokkal teli és szórakoztató játékmenetét, és lehetővé teszi a játékosok számára, hogy megosszák egymással a zsákmányt és a jutalmakat. A játékban hangos csevegő rendszer is található, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a mérkőzés során kommunikáljanak egymással, megkönnyítve ezzel a stratégiák megtervezését és a támadások összehangolását. Összességében a Monster Hunter Rise többjátékos módszere nagyszerű lehetőség a játék kihívásokkal teli és szórakoztató játékmenetének megtapasztalására, és remek lehetőség arra, hogy a barátokkal összefogva legyőzzük a játék hatalmas szörnyeit.

 

 

Izgalmas vadászat és kaland

 

A Monster Hunter Rise egy izgalmas kaland, amely rengeteg újdonságot és fejlesztést kínál a korábbi játékokhoz képest. A játék játékmenete szórakoztató és kihívásokkal teli, a grafika lenyűgöző és részletes, a történet pedig izgalmas és magával ragadó. A játékban egy új funkció is található, a „Wirebug” és a „Palamute”, amely új szintre emeli a felfedezést és a harcot. Bár a játék az új játékosok számára kissé megterhelő lehet, a sorozat rajongói és az újonnan érkezők számára egyaránt kötelező darab. A lenyűgöző grafikával, a magával ragadó történettel, valamint a szórakoztató és kihívásokkal teli játékmenettel a Monster Hunter Rise egy olyan cím, amely miatt mindig vissza fogsz térni a vadászathoz.

-BadSector-

Pro:

+ Szórakoztató és kihívást jelentő játékmenet
+ Érdekes és magával ragadó történet
+ Új funkció a „Wirebug” és a „Palamute”

Kontra:

– A nehézségi szint nyomasztó lehet az új játékosok számára
– A többjátékos partnerkereső időnként lassú lehet
– Egyes játékosok túl bonyolultnak találhatják a játék irányítását


Kiadó: Capcom

Fejlesztő: Capcom

Stílus: Akció-RPG

Megjelenés: Nintendo Switch: Windows: 2021. március 26: Xbox Series X/S, Xbox One (Xbox Game Pass-on keresztül), PS4, PS5: 2023. január 2023. január 20.

Monster Hunter Rise

Játékmenet - 9.2
Grafika - 8.6
Történet - 8.5
Zene/hangok - 8.5
Hangulat - 8.6

8.7

KIVÁLÓ

A Monster Hunter Rise egy izgalmas kaland, amely rengeteg újdonságot és fejlesztést kínál a korábbi játékokhoz képest. A játék játékmenete szórakoztató és kihívásokkal teli, a grafika lenyűgöző és részletes, a történet pedig izgalmas és magával ragadó. A játékban egy új funkció is található, a "Wirebug" és a "Palamute", amely új szintre emeli a felfedezést és a harcot.

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu