Uncharted easter egg és szárnyaló eladások: íme a legfrissebb The Last of Us-hírek!

MOZI HÍREK – A The Last of Us HBO-sorozat második epizódjában a Naughty Dog előző címére, az Uncharted 4-re utaló húsvéti tojás található.

 

 

VIGYÁZAT! A cikk Uncharted 4, illetve a The Last of Us-széria 2. epizódjára vonatkozó spoilereket tartalmaz!

A HBO The Last of Us című tévésorozatának legújabb epizódjában az Uncharted franchise-hoz kapcsolódó húsvéti tojást mutattak be. A népszerű horror-videojáték legújabb adaptációja elképesztően jól indult. A kritikusok és a rajongók is kiválóra értékelik – nekünk is tetszett. Jelenleg a The Last of Us a második legnagyobb sikerrel indított sorozat a HBO-n.

A tévésorozat-adaptáció sikerében kétségtelenül nagy szerepe van annak, hogy Neil Druckmann, a Naughty Dog társelnöke a sorozat egyik executive producereként szerepel.

Druckmann a legutóbbi epizóddal debütált rendezőként a tévésorozatban. Úgy döntött, hogy a Naughty Dog másik sorozatának, az Uncharted egy húsvéti tojását is beépíti.

A The Last of Us rendkívül pontosan követi a forrásanyagot. Eközben olyan világépítési és lore-aspektusokat is hozzáad, amelyek a videójátékban nincsenek jelen. Neil Druckmann úgy döntött, hogy megosztja: a The Last of Us tegnap bemutatott 2. epizódjában Tess öngyújtójának dizájnját valójában az Uncharted 4-ben Sam Drake öngyújtójáról mintázták. Druckmann azt is hozzátette, hogy a kellékesek voltak olyan kedvesek, hogy Troy Baker – vagyis Sam, valamint Joel szinkronszínésze – számára is készítettek egy másolatot belőle.

Eddig a The Last of Us megfelel a rajongói elvárásoknak. Sőt, túl is szárnyalja azokat – ami remélhetőleg a videójáték-adaptációk ipari szabványává válik. A tévésorozat-adaptáció tökéletes időben érkezik. Hiszen a The Last of Us 10 éves évfordulójához közeledik. Úgy tűnik, hogy a Naughty Dog és az HBO még sok mindent tartogat a rajongók számára a következő hetekben.

 

Tömegével kapkodják el a The Last of Us Part I-t

 

A The Last of Us Part I, a kritikusok által elismert 2013-as PlayStation 3-as játék modern remake-je, az azonos című HBO-sorozat megjelenését követően hatalmasat ugrott az eladások terén. A Naughty Dog által fejlesztett és a Sony által kiadott játék népszerűsége óriásit nőtt. A játék eladásai az elmúlt héten több mint megduplázódtak.

A GamesIndustry.biz szerint a The Last of Us Part 1 dobozos példányai 238%-os növekedést értek el az Egyesült Királyságban hétről hétre.

A PlayStation 4-re kiadott The Last of Us: Remastered szintén 322%-kal növelte eladásait az Egyesült Királyságban.

A játékok az Egyesült Államokban is hasonlóan nagy sikernek örvendenek. Az Amazonon a két legjobban fogyó PlayStation 4-es játék a The Last of Us Part 2 és a The Last of Us: Remastered. Ezzel sikerült megelőzniük számos más, nagy sikerű játékot, például a FIFA 23-at vagy akár a God of War: Ragnarököt.

Forrás: Twitter, GamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu