PlayStation Plus: van egy rossz és egy még rosszabb hírünk…

A PlayStation Plus-előfizetők elveszítik az egyik legjobb PS2-játékot. Ráadásul a februári érkezésekkel is problémák adódtak.

 

 

Nem véletlenül a PS2 minden idők legkelendőbb konzolja, mégpedig azért, mert ez minden idők legjobb konzolja. Persze ez egy szubjektív állítás, de tagadhatatlan, hogy sok nagyszerű játéka volt. Köztük jó néhány szuper cím, amelyek kizárólag hozzá készültek. Ezek közül nem sok játék volt jobb a GTA Vice City-nél, amely a Metacritic-on 95-ös értékelést kapott. Ezzel holtversenyben az ötödik legjobb értékelést birtokolja a PlayStation platformon. A játékot pedig senkinek sem kell bemutatni. Ha nem ismered a GTA Vice Cityt, akkor egy kő alatt élsz, és nincs internet-hozzáférésed, így nem is olvashatod ezt a cikket.

A játék néhány hónapja a PlayStation Plus Extra és a PlayStation Plus Premium szolgáltatásokon keresztül volt játszható, de ez most megváltozik.

Február 21-én a klasszikus Grand Theft Auto játék elhagyja az előfizetéses szolgáltatást. Ráadásul nem egyedül: a The Turing Test, Rad Rodgers, Sine Mora EX, Agatha Christie – The ABC Murders, Sine Mora EX, Pure Farming 2018, SkyDrift Infinity, Sparkle Unleashed és The Book of Unwritten Tales 2 szintén távozik.

Mint ismeretes, a PS Plus Extra és PS Plus Premium szolgáltatásokon keresztül jelenleg elérhető játék verziója nem az eredeti PS2-es változat, hanem a vitatott The Definitive Edition. Ez a játék 2021-ben debütáló, „továbbfejlesztett” változata. Azért tettük idézőjelbe, mert kérdéses, hogy enhanced-e vagy sem. Az eredeti verzióhoz képest javulást sugall, de a GTA-trilógia frissített változata, mint tudjuk, elég problémásra siekrült.

 

Többet kell várnunk a PlayStation Plus februári játékaira?!

 

A PlayStation Plus előfizetők visszaszámlálnak a 2023. februári ingyenes PS4- és PS5-játékok következő hullámának leleplezéséig.

Nagyon úgy tűnik, hogy az előfizetőknek hosszabb várakozással kell számolniuk a 2023. februári ingyenes PS4- és PS5-játékok esetében.

Egyeztetési problémák miatt az ingyenes PS Plus-játékok csak február 1-jén, 16:30 GMT-kor derülnek ki. A következő adag PlayStation Plus-játék kevesebb mint egy héttel később, február 7-én reggel lesz letölthető. A késleltetett megjelenésnek persze megvan a maga előnye, hiszen így több időd lesz a januári ingyenes játékok megszerzésére.

Reméljük, hogy a februári játékok is legalább olyanok lesznek, mint a januári kínálat. Az bizonyos mértékben kompenzálhatja az előfizetőket a késlekedésért.

Forrás: PCGameAbout, TheLoadout

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu