Egy elemző már most megkongatta a PlayStation VR2 vészharangjait

Bár érthető, ha kritikusan állunk hozzá mindenhez (elvégre a kritikus gondolkodás alapvető kellene, hogy legyen), de ha egy hardver még meg sem jelent, nem túlzottan korai aggódni miatta?

 

A GamesRadar számolt be az EDGE magazin 380. számában olvasható nyilatkozattól, ami az Omdia kutatói cég elemzőjétől származik. A virtuális és augmentált valósággal (VR, AR) foglalkozó Omdia elemzője, George Jijiashvili szerint a PlayStation VR2 sikere egy fontos, és amúgy tényleg jogos tényezőn múlik: a belsőleg fejlesztett (tehát a PlayStation Studiostól származó), first-party exkluzív játékokon. (Már amennyire exkluzívak tudnak lenni, mert a PlayStation 5-PC megjelenések között egy évet szokott tartani a Sony, és talán a PSVR2-PC VR irányban is ez lesz az út.)

Jijiashvili úgy látja, hogy a kb. három tucatnyi megerősített PlayStation VR2-es játék (vagy port, mert abból is lesz pár) miatt megérné 550 dollárt, vagy errefelé 600 eurót, forintban pedig közel negyedmilliót fizetni! (Ez ugyebár több, amennyiért egy PlayStation 5-öt vásárolhatunk!) Tény, hogy a megjelenéskor ott van a Gran Turismo 7 és a Horizon: Call of the Mountain, de a külsős címek (Resident Evil: Village, Rez Infinite, Tetris Effect Connected…) között is vannak jók, ám hosszabb távon a készüléknek erős belsős fejlesztésű játékokkal is rendelkeznie kellene.

Az elemző szerint a Sony-nak ki kellene mutatnia elkötelezettségét a PlayStation VR2 mellett. Úgy látja, hogy a PSVR2 első éve során nem fogja az előd első éves adatát (1,9 millió eladás 2017-ben) utolérni, és csak kb. 1,6 millió értékesítést saccol az új virtuális valóság-headsetnek, ami szerinte bajban van, ha az egyetlen first-party fejlesztése (ami nem port, vagy játékmód) egyedül a Horizon: Call of the Mountain lesz.

És igaza van. Ha nincsenek jó minőségű, belsős fejlesztésű PlayStation VR2-játékok, mégis miért költenénk egy kisebb vagyont a február 22-én megjelenő VR-headsetre? Csak nehogy a PlayStation Vita története ismétlődjön meg. És arra esély van…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu