The Witcher 3: Wild Hunt: itt a 4.01-es frissítés – egy platform kivételével!

A CD Projekt Red a múlt heti ígéretét teljesítve kiadja a The Witcher 3: Wild Hunt javítócsomagját a Nintendo Switch kivételével minden platformra.

 

A The Witcher 3: Wild Hunt újabb javítást kapott PC-re, PlayStationre és Xboxra. A The Witcher 3 next-gen frissítését követően korábban csak néhány hotfix jelent meg, így ez az első hivatalos javítás a 4.0-s verzió érkezése óta.

A The Witcher 3 régóta várt next-gen javítását a kritikusok és a játékosok egyaránt ünnepelték, különösen azért, hogy mennyi mindent tartalmazott az ingyenes frissítés. A CD Projekt Red a kötelező grafikai hűségjavítások, a teljesítménymód és a sugárkövetés mellett vadonatúj tartalmakat, egy fotómódot (bár kizárólag PC-re és az új konzolokra) és egy alternatív módszert vezetett be a jelek dobására. A megjelenés azonban nem volt mentes a hátrányoktól. A technikai problémákról, dadogásról és teljesítménycsökkenésről szóló jelentések nem sokkal a 4.0-ás verzió megjelenése után kezdtek el özönleni, különösen PC-n.

Az újév előtt két hotfixszel sikerült orvosolni a javításból adódó problémák nagy részét, de a játékosok még mindig olyan problémákat észleltek, mint például, hogy a „Csata előkészületek” küldetés során nem tudtak megfelelően interakcióba lépni Avallac’h-val – ez eléggé jelentős, ha valaki a játék befejezésében reménykedett. A 4.01-es javítás már élesben elérhető, és állítólag pont ezt a hibát javítja. A frissítésre a múlt héten került sor, amikor a CD Projekt Red egy hasznos grafikával mutatta be a játék egyes új fizikai példányai közötti különbségeket.

A javítási jegyzet szerint a PC-n a Screen Space Reflections-szel kapcsolatos probléma mostanra megoldódott, ami azt jelenti, hogy a beállításnak rendeltetésszerűen kell működnie, illetve nextgen konzolon is javítottak ezen effekt teljesítményén. Továbbá egy új teljesítménymódot adtak hozzá a ray-traced globális megvilágításhoz, amelynek célja a képkockasebesség javítása. Mindkét fent említett változás kizárólag PC-re vonatkozik. Konzolokon a játékosoknak már nem kell tudni a limitnél „nagyobb mennyiségű mentést létrehozni”, és a Screen Space Reflections minősége a next-gen konzolokon javulni fog.

Ezeken a fejlesztéseken túl számos, a küldetéseket és a vágóképeket érintő javítás is van, amit a Geralt utazásának befejezését újrajátszók ezrei örömmel fogadnak majd. A játékosokat ismét magával ragadta a kontinens, rengeteg kiegészítést és újszerű titkot fedeztek fel Velenben, Novigradban és Skellige-ben. De bár Geralt számára ez lehet a vég, a The Witcher számára ez nem így van, mivel a CD Projekt Red bejelentette, hogy több projekt is fejlesztés alatt áll a franchise számára.

A The Witcher 3: Wild Hunt már elérhető PC-re, PS4-re, PS5-re, Switch-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu