A Netflix végre kitalálta, miképpen is próbálja majd akadályozni a jelszó-megosztást!

MOZI HÍREK – Szerencsére ezek a változások nem befolyásolják, hogy hányan férhetnek hozzá egyszerre a Netflix-hez ugyanazzal a fiókkal.

 

 

Egy éve már, hogy a Netflix próbálja megakadályozni, hogy a felhasználók megosszák másokkal a fiókjukat. Habár a változtatást már tesztelik néhány országban, a részletekről nem sok szó esett. A platform végre elárulta, hogyan működni majd a dolog.

A Netflix csendben frissítette a weboldalán található GYIK részt, és tisztázta, hogy a más házban élőknek „saját fiókot kell használniuk”, ha hozzá akarnak férni a platformhoz.

A weboldalon az is szerepel, hogy ha a rendszer érzékeli a különálló helyeken lévő eszközöket, akkor „blokkolhatja a Netflix nézését”.

Ha még mindig nem világos, hogy a szolgáltató hogyan korlátozza a fiókjelszó megosztását, a vállalat olyan módszerrel állt elő, amely az IP-címek, az eszközazonosítók és a fióktevékenységek felhasználásával történik. Ezek segítenek meghatározni, hogy a fiókba bejelentkezett eszköz is csatlakozik-e az elsődleges helyszínhez.

Amikor a Netflix egy új, elsődleges fiókba bejelentkezett, de más helyszínen lévő eszközt észlel, akkor egy ideiglenes kódot kérő felszólítást fog kiadni, és ez a kód lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy hét egymást követő napon keresztül bejelentkezzen az adott helyre. Ez meglehetősen furcsa ötlet. Szerencsére, ha az elsődleges eszközökkel, például telefonnal vagy laptoppal utazik, akkor a szolgáltatás használata különböző helyszíneken nem jelent problémát. A dolgok azonban itt kicsit érdekessé válnak. Ha továbbra is zavartalan hozzáférést szeretne a platformhoz, akkor legalább havonta vagy 31 naponként egyszer csatlakoznia kell a Wi-Fi-hez az elsődleges helyszínről.

„A Netflixhez való megszakítás nélküli hozzáférés biztosításához csatlakozzon az elsődleges helyszín Wi-Fi hálózatához, nyissa meg a Netflix alkalmazást vagy webhelyet, és nézzen meg valamit legalább 31 naponként egyszer.”

Ezáltal egy megbízható eszköz jön létre, így akkor is streamelhet, amikor távol van az elsődleges helyszíntől.

Ha hosszabb ideig távol van az elsődleges helyszínétől, előfordulhat, hogy a készülékét letiltják a szolgáltatásból. Kérhet egy ideiglenes hozzáférési kódot a nézés folytatásához.

Forrás: help.netflix.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu