Menu

Késni fog a nem nyílt világú Dragon Age: Dreadwolf?

A csapattagjainkkal kapcsolatban se számítsunk teljes irányításra a BioWare következő játékában.

 

Tom Henderson írta meg, amit megtudott a legalább két rebooton átesett új Dragon Age-ről. Állítólag hiába változtatta vissza az eredeti, élő szolgáltatásos (live service) koncepcióról a megszokott (és jobban megbecsült) egyjátékos modellre, még mindig vannak live service maradékok az RPG-ben. A játékmeneti hurok valamelyest hasonló lesz az előző részekhez: lesz egy központi hub terület, ahol a csapattársaink és szövetségeseink mind megtalálhatóak lesznek.

Innen megyünk majd a küldetésekre, ami úgy hangzik, hogy a Dragon Age: Dreadwolf nem lesz nyílt világú, hanem az Eluvian hálózatán keresztül, egy „tükrözött portálba” lépve jutunk el a következő helysznünkre. A harci rendszer is meglepő módosításon eshetett át: nem lesz lehetősünk közvetlenül irányítani csapatunk tagjait. Erre a sorozat eleje óta módunk volt! Helyette a pletyka szerint a Mass Effect modellje vár ránk: parancsokat adhatunk a többieknek. Ott bevált, itt pedig kissé visszafejlődésnek hat!

Henderson hozzátette, hogy ideiglenes, placeholder szövegek, továbbá még hiányzó szinkronhangok vannak a játékban, így szerinte nem érdemes 2023-ban várni az új Dragon Age megjelenésére, de beismerte, hogy a megjelenési időszakkal kapcsolatban nem tud ő sem konkrétumokat. Ezt egy Reddit-felhasználó alá tudta támasztani:

„Játszottam vele. Nem tudod közvetlenül irányítani a csapattagokat. Egy sokkal találóbb összehasonlítás (és rendkívül furcsa, hogy nem erre hivatkoztak, tekintve, hogy ez egy másik BioWare franchise) a Mass Effect. Pontosan olyan, mint a Mass Effectben a kerék, ahol az RB-t tartod, és kiválasztod, hogy milyen képességet használjanak. A harc remek, a jelenetek tisztességesek. A BioWare eddigi legjobbja (ami magától értetődőnek kéne lennie). Ami nem nagyszerű, azok az arcanimációk. Igaz, a játék még nincs kész (és lehet, hogy még messze van tőle, ki tudja), de jelen állás szerint ez a [Mass Effect:] Andromeda 2.0,” írta Donny_Canceliano.

A stúdió októberen közölte, hogy elérték a játékkal az alpha verziót, és a BioWare korábbi játékai kevesebb mint egy évvel a mérföldkő elérése után meg is jelentek. 2024 eleje reális lehet: az Anthem is februárban jött ki. De mindez nem hivatalos; a Dragon Age: Dreadwolf PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re jön majd.

Forrás: WCCFTech

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu