Késni fog a nem nyílt világú Dragon Age: Dreadwolf?

A csapattagjainkkal kapcsolatban se számítsunk teljes irányításra a BioWare következő játékában.

 

Tom Henderson írta meg, amit megtudott a legalább két rebooton átesett új Dragon Age-ről. Állítólag hiába változtatta vissza az eredeti, élő szolgáltatásos (live service) koncepcióról a megszokott (és jobban megbecsült) egyjátékos modellre, még mindig vannak live service maradékok az RPG-ben. A játékmeneti hurok valamelyest hasonló lesz az előző részekhez: lesz egy központi hub terület, ahol a csapattársaink és szövetségeseink mind megtalálhatóak lesznek.

Innen megyünk majd a küldetésekre, ami úgy hangzik, hogy a Dragon Age: Dreadwolf nem lesz nyílt világú, hanem az Eluvian hálózatán keresztül, egy „tükrözött portálba” lépve jutunk el a következő helysznünkre. A harci rendszer is meglepő módosításon eshetett át: nem lesz lehetősünk közvetlenül irányítani csapatunk tagjait. Erre a sorozat eleje óta módunk volt! Helyette a pletyka szerint a Mass Effect modellje vár ránk: parancsokat adhatunk a többieknek. Ott bevált, itt pedig kissé visszafejlődésnek hat!

Henderson hozzátette, hogy ideiglenes, placeholder szövegek, továbbá még hiányzó szinkronhangok vannak a játékban, így szerinte nem érdemes 2023-ban várni az új Dragon Age megjelenésére, de beismerte, hogy a megjelenési időszakkal kapcsolatban nem tud ő sem konkrétumokat. Ezt egy Reddit-felhasználó alá tudta támasztani:

„Játszottam vele. Nem tudod közvetlenül irányítani a csapattagokat. Egy sokkal találóbb összehasonlítás (és rendkívül furcsa, hogy nem erre hivatkoztak, tekintve, hogy ez egy másik BioWare franchise) a Mass Effect. Pontosan olyan, mint a Mass Effectben a kerék, ahol az RB-t tartod, és kiválasztod, hogy milyen képességet használjanak. A harc remek, a jelenetek tisztességesek. A BioWare eddigi legjobbja (ami magától értetődőnek kéne lennie). Ami nem nagyszerű, azok az arcanimációk. Igaz, a játék még nincs kész (és lehet, hogy még messze van tőle, ki tudja), de jelen állás szerint ez a [Mass Effect:] Andromeda 2.0,” írta Donny_Canceliano.

A stúdió októberen közölte, hogy elérték a játékkal az alpha verziót, és a BioWare korábbi játékai kevesebb mint egy évvel a mérföldkő elérése után meg is jelentek. 2024 eleje reális lehet: az Anthem is februárban jött ki. De mindez nem hivatalos; a Dragon Age: Dreadwolf PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re jön majd.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu