While We Wait Here: étteremmenedzsment és pszichológiai horror [VIDEO]

Ezt a két műfajt nehéz egymásba keverve elképzelni, de a Bad Vices Games megpróbálja a lehetetlennek tűnőt…

 

A stúdió jelenleg csak PC-re jelentette be a játékot, amiről a társalapító, Eleonora Vecchi így nyilatkozott: „Amikor tavaly áprilisban kiadtuk a Ravenous Devilst, tudtuk, hogy valami erőset alkottunk, de nem tudtuk volna elképzelni, hogy ez milyen hatással lesz ránk, mint kis indie stúdióra. Ezért íme a While We Wait Here. A játékkészítés a szenvedélyünk, és ezzel a bejelentéssel szeretnénk tovább erősödni, célunk egy újabb olyan játék kiadása, amelytől a játékosok vonaglanak, kiabálnak és kiugranak a székükből!”

A While We Wait Here egy lebilincselő pszichológiai horror és étteremmenedzsment többféle befejezéssel. Az idő, az Armageddon és az emberi pszichológia bonyolultságával foglalkozik, és legalább annyira mélynek ígérkezik, mint amennyire magával ragadónak, hiszen a játékosoknak zsonglőrködniük kell a hétköznapiság (a húspogácsák megfordítása, az üdítő kiöntésee) és az éttermi ajtókon kívül rejtőző, ijesztően komoly fenyegetés között. Az étteremvezetési mechanikát az ismeretlentől és az általunk ismert világ közelgő végétől való félelemmel kombinálva találkozhatunk az ország minden tájáról származó karakterekkel, felfedezhetjük a pszichéjüket, átérezhetjük a félelmeiket és a megbánásukat, és döntő szerepet játszhatunk abban, hogy megváltás vagy pusztulás vár mindenkire. Erős narratívával, többféle választási lehetőséggel és befejezéssel, valamint friss játékmenet-perspektívával a While We Wait Here minden döntésünket meg fogja kérdőjelezni. Elindulunk-e a K-hegyre menedéket keresni, arra biztatva a vendégeket, hogy ugyanezt tegyék, vagy visszatartanak-e ösztöneink az utazástól, hogy mindig is ott maradjunk, ahol eddig vártunk?

A játék tehát alapjaiban véve egy pszichológiai horror lesz többféle végkifejlettel. Megpróbáljuk megoldani a bajba jutott vendégek különböző dilemmáit. Fogadjuk őket az éttermedben, beszélgessünk a közelgő világvégéről, segítsük őket a helyes döntés meghozatalában, miközben hamburgert grillezünk, sültkrumplit gyártunk, palacsintát sütünk, és a vendégeink után elmosogatunk. Egy meditatív élmény, ahol nincs game over, ahol nincs jó vagy rossz, és ahol minden döntés csak a miénk. Tucatnyi egyedi, első személyű interakció lesz. Szembenézve a halállal, figyeljük meg a pult mögül a teljesen szinkronizált karakterek dinamikáit.

A While We Wait Here 2024-ben jelenik meg PC-re (Steam).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu