Reality Pro: ismét halasztani kényszerült az Apple az AR-headsetét?

TECH HÍREK – Az almás cég augmentált (kiterjesztett) valóságot kínáló headsetéről most azt hallani, hogy még két hónappal később fog csak érkezni.

 

Eddig azt hallottuk, hogy az Apple idei WWDC programja előtt már meg fog jelenni az AR-headset, amit a cég Reality Pro-nak nevezett el, de további késleltetések sújtják a készüléket. Most már arról szólnak a pletykák, hogy április helyett júniusban fog a termék elrajtolni, ugyanis a cég szeretné, ha a piacra kész állapotban rajtolna az el. A bejelentése az idei WWDC 2023-on jöhet, és ott már szoftveres bemutatót, előzetest is elvileg kapnunk kellene.

A Bloombergnek író Mark Gurman szerint valószínűleg azért tolja folyamatosan későbbre az Apple az AR-headset megjelenését, mert szoftveresen gyenge lábakon áll a készülék, és a folyamatos tesztelés után is vannak hiányosságok, amiket ki kell javítani. Csak kevés fogyasztót tud megszólítani a készülék, és róla írtuk már, hogy 2-3000 dolláros árcímkét is kaphat, úgyhogy errefelé szinte esélytelen, hogy 1 millió forint alatt rajtoljon el. Ez az árazás ki is lövi a felhasználók túlnyomó többségét, és ha a szoftveres helyzet nem javul, joggal fog kapni a fejére az Apple.

A Reality Pro állítólag új szoftveren, az xrOS-en fut, és ez lesz Apple első ilyen terméke a kategóriában, így ebből adódóan várható is volt, hogy a cégnek lesznek problémái a fejlesztés során. Túlmelegedés, kézzel és szemmel való kezelési funkciók, tömegbalansz… nem csoda, hogy a szoftverfejlesztők és a hardveres mérnökök most izgulnak, hogy miképp tudja a cég kiadni a kiemelten drágának tűnő eszközét. Bár lehet, hogy a WWDC-n megtörténik a bejelentés és leleplezés, a megjelenés pár héttel később lesz csak esedékes, és még nem látni, hogy végül a Reality Pro milyen fogadtatásban fog részesülni.

Annyit azért nyugodtan elmondhatunk, hogy a cég szituációja alaposan megváltozhat, ha a Reality Pro iránti kereslet nem hozza az elvárt szintet. A cég rajongói bekajálják, de azon túl még kérdéses…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu