Aranyáron kelt el egy első generációs, bontatlan iPhone!

TECH HÍREK – Akkora árat fizettek a ma már tényleg elavult telefonért, amiből ma közel nyolcvan iPhone 14 alapmodellt lehet vásárolni…

 

Már több mint 15 éve, hogy elindult útjára az iPhone, ami 2007 óta forradalmi lépésekkel mozdította el mobilokat új irányba (érintőképernyő a nyomógombok helyett, applikációk, több olyan funkció, ami a mai okostelefonokból kihagyhatatlan). Ma az Apple már az iPhone 14-nél tart, ősszel pedig jön a tizenötös termékcsalád, és bár követethetlen az évenkénti megjelenés, az tagadhatatlan, hogy 2007 óta a technológia rengeteget fejlődött.

Az első iPhone-ból az LCG Auctions értékesített egy bontatlan változatot. A licit február 2-ától 19-éig tartott a készülékért, amit a tulajdonos a barátaitól még 2007-ben kapott ajándékként, és akkor még csak az AT&T szolgáltatónál lehetett használni. A tulajdonos inkább elrakta a telefont, és másfél évtized múlva felbukkant a liciten, ahol az eddigi legnagyobb árat fizették érte: 63356,4 dollárt. Kontextust adunk neki: ezért 79 iPhone 14-et lehet vásárolni, és anno a telefon 599 dollárért volt megvásárolható, így az ár százötszörösére emelkedett…

„Nagyon kívánatos, gyárilag lezárt első generációs eredeti Apple iPhone 2007-ből. Életünk egyik legfontosabb és legelterjedtebb találmányát, az iPhone-t Steve Jobs mutatta be először 2007. január 9-én, a MacWorld San Franciscón. Alig több mint öt hónappal később, június 29-én jelent meg a kiskereskedelmi forgalomban 499/599 dolláros áron. Az eredeti iPhone 4 vagy 8 GB tárhelyet, innovatív érintőképernyőt, 2 megapixeles kamerát és webböngészőt tartalmazott. Az ikonikus dobozon az iPhone életnagyságú képe volt látható, a képernyőjén 12 ikonnal. Hamarosan az Apple legsikeresebb termékévé vált, örökre megváltoztatta az okostelefon-ipart, és 2007-ben a Time magazin az év találmányának választotta.

 

Az eredeti, első kiadású iPhone gyári lezárt állapotban széles körben elismert értéknek számít a nagy értékű gyűjtők körében. A tavaly augusztusi 35414 dolláros és a tavaly októberi 39339 dolláros nyilvános eladások lenyűgöző eredménye széles körű médiavisszhangot váltott ki, többek között a Wall Street Journal, a CNBC, a Fox Business és más nagy média is beszámoltak róla. Kétségtelen, hogy a kulturálisan releváns gyűjtemények iránti érdeklődés gyorsan növekszik, és a lenyűgöző eladási számok ellenére sokan úgy vélik, hogy ez a terület még mindig gyerekcipőben jár. Örömmel mutatunk be egy ikonikus, gyárilag lezárt, első kiadású iPhone-t kiváló állapotban. Ajánlatunkat a telefon eredeti tulajdonosa, Karen Green adta át, és egy nagyszerű háttértörténettel párosul, amelyet először a The Doctor & The Diva című televíziós műsor Kincsvadászat szegmensében osztottak meg velünk. A majdnem 16 éves telefon nagyszerűen mutat, éles sarkokat mutat elöl és hátul, gazdag színt és „tok friss” funkciókat. A hátoldalon lévő címkék a pecsét alatt érintetlenek, és minimális a kopás. Ez az első elfogadható állapotban lévő eredeti iPhone, amely az októberi rekordot döntő eladás óta az aukciós blokkba jutott. Egy igazán figyelemre méltó darab, amely mind a gyűjtők, mind a befektetők számára nagy vonzerővel bír,” írta az LCG Auctions.

Hihetetlen, mekkora árat fizettek érte.

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu