BREAKING NEWS: Az EA teljesen váratulanul kirúgta az Apex Legends 200 fős tesztelői csapatát!

Az Electronic Arts (EA) egyik irodájában, a Louisiana állambeli Baton Rouge-ban, hirtelen elbocsátotta az összes minőségbiztosítási tesztelőt. A körülbelül 200 alkalmazottat egy nem tervezett Zoom találkozón érte a hír kedden reggel.

 

A dolgozók főleg az Apex Legends című játékon dolgoztak, ami a Respawn Entertainment által készült battle royale játék. A cég állítólag csak 60 napos elbocsátási juttatást ajánlott fel, ami rövidebb, mint a dolgozók szerződésének hossza.

Az EA nemrégiben közölte, hogy globális stratégiája részeként bővíti az Apex Legends tesztelői csapatát, és az eddigi, Louisianában található tesztelő csapat szolgáltatásait megszünteti. A cég szerint a világ különböző részein található, távoli tesztelőkkel hatékonyabbá és jobbá tehetik a játékot, és így a játékosokkal való kapcsolatot is erősíthetik.

A dolgozók közül többen azt állítják, hogy az elbocsátás előtt semmilyen előrejelzés nem utalt arra, hogy a cég ilyen döntést hoz majd. Az érintettek elmondása szerint még az irodájukban is megbénították a belépést, és csak biztonsági személyzet kíséretében hozhatták el személyes holmijukat.

Az elbocsátások az EA korábbi bejelentéseihez csatlakoznak, melyek szerint bezárják az Apex Legends Mobile-ot, megszüntetik a Battlefield Mobile játék fejlesztését, és leállítják az Industrial Toys nevű fejlesztő stúdiót. Ráadásul azt is állítják, hogy egy Titanfall játékot is töröltek, ami az Apex Legends játék egy egyjátékos élményt ígérő részét jelentette volna.

Forrás: VideoGameChronicles

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu