Apple Reality Pro: túlbecsülte az Apple az AR-headsetének szállítmányait?

TECH HÍREK – Az Apple talán túlzottan optimista volt a hivatalosan még le sem leplezett készülékével kapcsolatban.

 

Az Apple termékei drágák, de de az augmentált (kiterjeszett) valóságra építő headsetéért (ennek kódneve elvileg Reality Pro) a cég erősen prémium árat kérhet, ugyanis a pletykák szerint 3000 és 5000 dollár közötti összeget kell az amúgy korlátozott példányszámban legyártásra készülő termékért perkálni. Egy korábbi becslés szerint az Apple kb. 1 millió készüléket bocsáthat értékesítésre, de a kijelzők témájában specialista Ross Young, a DSCC (Display Supply Chain Consultants, a kijelzők ellátási láncának konzulánsai) alapító-vezérigazgatója szerint ekkora készletet lehetetlen jelenlegi helyzetében összeszedni az Apple.

Young a Twitteren írta, hogy a kezdeti szállítmánnyal kapcsolatos adat túl magas. Konkrét számot nem adott meg helyette, de megindokolta, hogy miért kellene hat számjegyből álló mértékben gondolkodni: az Apple meg nem nevezett beszállítójának nincsen meg a kapacitása, hogy elegendő microLED panelt le tudjon gyártani 2023-ban. Esélyes, hogy az Apple mindössze egy cégre támaszkodik (ahogy a gyártásban is a Luxshare-re hagyatkozik), ami így eléri a kapacitásának a határát, így annak vagy fejlesztenie kell a gyárait, vagy az Apple ellátási láncának bővülnie kell.

Ennek további következménye az, hogy a kevesebb kijelzőért az Apple-nek többet kell fizetnie, ami megindokolhatja a készülék lehetséges árát. Csakhogy már azt is halljuk, hogy a techcég már a második változaton is dolgozik, és az utódot elvileg olcsóbban a boltokba tudja majd juttatni a jelenleg még be sem mutatott első változatnál, aminek tömeggyártását a Foxconn fogja felügyelni. A Foxconn egy automatizáló folyamatot is biztosít, amivel a gyártási teljesítmény javulhat alacsonyabb költségek mellett, és így több készüléket lehet egy naptári év alatt leszállítani.

Ez eddig jól hangzik, de az Apple-nek még be is kell mutatni az AR-headsetet. Erre néhány hónapon belül sort kell kerítenie a cégnek, különben nem sok esélyt látunk arra, hogy még idén kapható legyen.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)