[E3 2023] Az Xbox nem lesz a színpadon, csak digitálisan lesz jelen!

A pletykák tehát most is az igazat mondták a júniusi rendezvényről, ugyanis a redmondi cég bejelentette, hogy fizikailag nem lesz jelen az idei E3-on.

 

Régebben mi is beszámoltunk egy pletykáról, miszerint az idei E3-at a Microsoft, a Nintendo, illetve a Sony is ki fogja hagyni. A Sony esete nem meglepő, mert évek óta nem volt ott konferenciájuk, illetve a nagy N szituációja hasonló, mivel ők az E3 környékére időzítenek egy Nintendo Directet, majd a Treehouse Live során további bemutatókat láthatunk a készülő Nintendo Switch-játékokról. Viszont a Microsoft helyzete eddig nem volt tisztázott.

Tény, hogy hallottuk, hogy június 11-én lesz az Xbox Games Showcase, amit rögtön a Starfield Direct követ (ezekről is szó esett, így már arról is hírt adtunk, hogy Todd Howard játéka ismét el lett halasztva). Viszont amikor ezt közölte a redmondi cég, már akkor megkérdeztük, hogy ezt az E3 tradicionális helyszínén, a Los Angeles Convention Centerben tartják-e meg. A választ is megkaptuk: nem, ugyanis a Microsoft az Electronic Entertainment Expo digitális hetének részeként fog közreműködő lenni a programban, ugyanis a cég szóvivője ezt megerősítette az IGN-nek.

Egy hónapja Phil Spencer, az Xbox-vezér még az E3 támogatásáról beszélt, ugyanis a Microsoft az Entertainment Software Organization, az E3-at korábban szervező ESA igazgatósáágnak része. Akkor még a rendezvényt a játékipar egyik fontos elemének tekinti, és szerinte mindent megtesz közösen az ESA-val a cég, hogy az E3 sikeres legyen. Erre azért is készülnek, mert idén lesz az első, hagyományos fizikai műsor, amiről Yves Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatója azt mondta, hogy ha lesz E3, ott lesznek, mert sok dolgot mutatnának meg.

A Penny Arcade Expo mögött álló új E3-szervező cég, a ReedPop június 11-én indítja az E3 2023 digitális hetét, ahol pl. a Future Games Show és a PC Gaming Show is jelen lesz, míg a fizikai E3 13-ától 16-áig tart. Tavaly a Microsoft az Xbox-exkluzív megjelenésekkel gyengélkedett, idén tehát erősítenie kell…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu