The Legend of Heroes: Trails to Azure – Izgalmas és érzelmes JRPG-ben zárul le a Crossbell-saga

TESZT – A The Legend of Heroes sorozat egyik legnépszerűbb és legfontosabb szála a Crossbell arc, amely két játékban meséli el a kis városállam sorsát és a benne élő hősök küzdelmét. A Trails to Azure a második és utolsó része ennek az epikus történetnek, amelyben a Speciális Támogató Szakasz tagjai szembe kell nézzenek nemcsak a belső és külső ellenségekkel, hanem saját múltjukkal és jövőjükkel is.

 

 

A Trails to Azure közvetlenül a Trails from Zero eseményei után játszódik, amelyben Lloyd Bannings és társai megoldották az első nagy ügyüket és megmentették Crossbellt egy terrorista támadástól. Azonban a városállam még mindig veszélyben van, hiszen két nagyhatalom, az Ereboniai Birodalom és a Calvard Köztársaság között feszülnek az indulatok, és mindkettő igyekszik befolyásolni vagy megszállni Crossbellt.

Emellett több titokzatos szervezet is mozgolódik a háttérben, akiknek saját terveik vannak a várossal. Lloydék pedig nemcsak ezekkel kell megküzdjenek, hanem saját magukkal is, hiszen mindegyiküknek van valami sötét titka vagy fájdalmas emléke, amit meg kell oldania. A játék során rengeteg izgalmas fordulatot, megható pillanatot és humoros jelenetet élhetünk át, miközben egyre jobban megismerjük a szereplőket és a világot.

 

 

Egyedi és változatos játékmenet

 

A Trails to Azure játékmenete hasonlít az előző részhez, de több újdonságot is bevezet. A harcrendszer továbbra is egy taktikus RPG alapú rendszer, amelyben a karakterek mozgathatók egy rácsos pályán, és különböző képességeket használhatnak az ellenségek ellen. Az újdonságok között van például a Burst mód, amelyben minden karakter egyszerre támadhat egy erős csapást mérve az ellenfélre; vagy a Back Attack funkció, amely lehetővé teszi, hogy hátulról meglepjük az ellenfelet és extra sebzést okozzunk neki.

Emellett a játékban használhatunk egy saját autót is, amellyel gyorsabban közlekedhetünk Crossbell területén, illetve testreszabhatjuk annak kinézetét és teljesítményét. A játékmenet nem csak harcokból áll persze, hanem rengeteg mellékküldetésből, felfedezésből és beszélgetésből is. Ezek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy jobban megismerjük a világot és a szereplőket, illetve sokszor kihívást vagy jutalmat is jelentenek. A játékmenet tehát egyedi és változatos, amely mindig fenntartja az érdeklődést és a szórakozást.

 

 

2011-ben ragadt grafikus világ

 

A Trails to Azure grafikája nem rossz, de semmiképpen sem nevezhető modernnek vagy látványosnak. A játék eredetileg 2011-ben jelent meg PSP-re Japánban, és bár a PC-s változat javított a textúrákon, modelleken és effekteken, még így is elmarad a mai sztenderdektől. A karakterek arckifejezései merevek és szinkronizálatlanok a beszédhangokkal, a környezet pedig sokszor egyszerű és ismétlődő.

A játék erénye viszont a színes és változatos dizájn, amely jól illeszkedik a világ hangulatához. A városok és falvak tele vannak élettel és részletekkel, a külső helyszínek pedig szépen megmutatják Crossbell természeti szépségét. A harcok során is láthatunk néhány látványos animációt és effektet, amelyek feldobják az összecsapásokat. A grafika tehát nem a játék erőssége, de nem is zavaróan gyenge.

 

 

A zene el fog varázsolni!

 

A Trails to Azure zenei aláfestése viszont kiváló, és nagyban hozzájárul az élményhez. A játék zenéi változatosak és hangulatosak, amelyek tökéletesen illeszkednek az adott helyszínhez vagy eseményhez. Akár egy nyüzsgő városban sétálunk, akár egy veszélyes barlangban harcolunk, akár egy megható pillanatot élünk át, mindig hallhatunk egy olyan dallamot, amely erősíti az érzéseinket.

A zenék között vannak új kompozíciók és régi kedvencek is, amelyek összekötik a játékot az előző részekkel. A hanghatások is megfelelőek és hitelesek, amelyek segítenek elmerülni a játék világában. A beszédhangok pedig kiváló minőségűek és jól passzolnak a karakterekhez. A játék teljes mértékben japánul van szinkronizálva, ami talán nem tetszik mindenkinek, de szerintem ez jobban illik az anime stílusú grafikához.

 

 

Egy remek RPG minden rajongónak

 

Összegezve tehát a Trails to Azure egy remek RPG, amely minden rajongónak ajánlott. A játék története izgalmas és érzelmes, a szereplők szerethetőek és fejlődnek, a játékmenet változatos és élvezetes, a zene pedig gyönyörű és hangulatos. A grafika ugyan nem túl látványos vagy modern, de ez nem rontja el az élményt. A játék hossza is megfelelő, hiszen akár 60-70 órát is eltölthetünk vele anélkül hogy unatkoznánk.

Az egyetlen hátrány talán az lehet, hogy a játék nem alkalmas kezdőknek vagy olyanoknak, akik nem játszották az előző részeket. Ezért javaslom mindenkinek, hogy először játsza el a Trails from Zero-t, amely az első része a Crossbell sztorinak. Ha pedig már ismeritek az előzményeket, akkor ne habozzatok belevágni a Trails to Azure-be, mert nem fogtok csalódni.

-BadSector-

Pro:

+ Lenyűgöző történet és szereplők
+ Változatos és élvezetes játékmenet
+ Gyönyörű és hangulatos zene

Kontra:

– Elavult és egyszerű grafika
– Túl hosszú és lassú finálé
– Nem alkalmas kezdőknek vagy előzmények nélkül


Kiadó: NIS America, Inc.

Fejlesztő: Nihon Falcom, PH3 GmbH

Stílus: RPG, JRPG

Megjelenés: 2023. március 14.

The Legend of Heroes: Trails to Azure

Játékmenet - 8.4
Grafika - 6
Történet - 8.5
Zene/hangok - 8.4
Hangulat - 8.2

7.9

A The Legend of Heroes sorozat Crossbell szála véget ér a Trails to Azure-jal, amelyben a Speciális Támogató Szakasz tagjai szembenéznek a városállam veszélyeivel és saját múltjukkal. A játékmenet változatos, a grafika egyszerű, de a zene és a történet kiválóak. Ajánlott minden RPG rajongónak, bár kezdőknek és előzmények nélkül játszóknak nem ajánlott.

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu