Layers of Fear: tizenegy perc a kurrens-gen félelelmből [VIDEO]

A Bloober Team és az Anshar Studio megmutatta, hogy az Unreal Engine 5-ön futó játék mennyire erős hangulattal rendelkezik.

 

„A Layers of Fear (2023) a rajongók előtt tiszteleg. A játék formálta, ahogyan a lehető legjobb horrorélményeket igyekszünk létrehozni, és reméljük, hogy közösségünk élvezni fogja a sorozat megkoronázásának tartott alkotást,” írta a sajtóközleményben a Silent Hill 2 Remake-en dolgozó Bloober Team, és kissé érthetetlen, hogy a játéknak ugyanazt a nevet adták egy átnevezés után, amit már több éve kiadtak, így az évjárattal kell megkülönböztetniük, hogy miről beszélnek.

Korábban már összefoglaltuk, hogy miről szól a játék, így idézzük magunkat: „A The Final Note a Painter’s Wife-ra (magyarul Festő felesége), egy kétségbeesett zenészre koncentrál. Itt tehát nem az van, hogy a Layers of Fear az eredeti Layers of Fear történetét gondolja át, ugyanis ezt a sztorit nem hallottuk, és egy új helyszín is lesz, ami segíteni fog a Layers of Fear és a Layers of Fear 2 történetének összekötésében, ugyanis mélyebbre merül abban, hogy a két, első látásra egymástól különálló események egymáshoz kapcsolódnak.

A Layers of Fear egy belső nézetes pszichológiai horror, ami a XX. század elején játszódik. Egy őrületbe kergetett család életét és tragédiáit, továbbá az őrületbe való lassú süllyedésüket vizsgálja. Ezt az utazást a művészet több eleme (viktoriánus festészet, zene, film) is befolyásolja, miközben a franchise korábbi részeinek alapjaira épül, és az azokat összekötő általános narratív struktúra újragondolásaként is tevékenykedik, így az első két rész átdolgozott történetei egyetlen egységes élménnyé állnak össze, de új, eredeti fejezetekkel is bővül a sztori.

A Layers of Fear Unreal Engine 5-öt használ, és rendelkezik HDR, sugárkövetés (ray tracing), a 4K felbontás és a Lumen rendszer támogatásával, és így még magával ragadóbb horrorélményt nyújt. A világunk (amiben a festő és a színész, azaz Painter, Actor világát is fel kell fedezni) a legkisebb provokációra is megváltozhat, így döntenünk kell, hogy mi a valóság. A kastélyt és az óceánjárót is a XIX. és XX. századi festmények, az építészet, a mozik és dekorációk ihlették. A történetben és a környezetben több eredeti művészeti és zenei alkotás található. Köztük megtalálhatunk egy Arkadiusz Reikowski által komponált, George Strezov által vezényelt és a Sofia Session Orchestra által előadott eredeti szerzemény is.”

A Layers of Fear valamikor júniusban fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re (Steam).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu