Saját nyelvi modelljén dolgozik az Apple: újabb riválist kap a ChatGPT!?

TECH HÍREK – Miközben az Apple sem úszta meg leépítések nélkül, a jövőre koncentrál a techcég, és itt is a mesterséges intelligencia tűnik kiemelt szereppel bírónak.

 

A ChatGPT új frissítésére készül a többi nagy techcég pedig a saját nyelvi modellel kapcsolatos eszköztárán dolgozik. A ChatGPT az utóbbi néhány hónapban kirobbanó figyelmet kapott, így nem csoda, hogy valami olyasmin dolgozik az Apple, ami a Siri számára lesz hasznos bővítés: készül az almás alternatíva a mesterséges intelligenciából, és a cég ezt az évi mesterséges intelligenciához köthető kiállításán erősítette meg a fejlesztőknek és a befektetőknek.

Nem sok részletet tudunk még, de a New York Times beszámolt már arról, hogy az Apple a Siri esetében tehet egy nagy előrelépést, ugyanis a techcég nyelvi modelli koncepciókat tesztel hetente, hogy az OpenAI sikeres próbálkozásával versenyre képes alternatívát meg tdja teremteni. Az Apple virtuális asszisztense lemaradásban van az Amazon Alexa és a Google Assistant mögött, viszont a cég kísérleteivel erősödhet a technológia, ami jelenleg csak arra képest, hogy elvégezze, amit mondunk, így a riválisok ennél sokkal fejlettebbek.

Nemrég azt lehetett hallani, hogy egy fejlesztő az Apple Watchhoz tudta párosítani a ChatGPT-t egy applikáció segítségével. Ha az Apple ugyanezt a Sirivel kapcsolatban meg tudná csinálni gyárilag, akkor jelentős segítséget tudna nyújtani az iPhone-t, az iPadet, illetve a Macet használó felhasználóknak is. Ez jelenleg a technikai hiányosságok miatt nem lehetséges, miközben a GPT-4-es frissítés már a képek támogatását is meg tudta oldani, mivel a nyelvi modell képes nagyobb pontosságú, részletes választ adni ezekre. (És a fejlődés mértéke még mindig hatalmas léptékű.)

Az Apple viszont nem biztos, hogy csak a Siri számára fogja létrehozni a technológiát, hanem valamilyen módon önállóan is rendelkezésre bocsáthatja, feltehetőleg az iOS platformot felhasználók számára. De mivel mindez még nem hivatalos, ki tudja, hogy az Apple valóban komolyan tervez-e a mesterséges intelligenciával…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu