Menu

Saját nyelvi modelljén dolgozik az Apple: újabb riválist kap a ChatGPT!?

TECH HÍREK – Miközben az Apple sem úszta meg leépítések nélkül, a jövőre koncentrál a techcég, és itt is a mesterséges intelligencia tűnik kiemelt szereppel bírónak.

 

A ChatGPT új frissítésére készül a többi nagy techcég pedig a saját nyelvi modellel kapcsolatos eszköztárán dolgozik. A ChatGPT az utóbbi néhány hónapban kirobbanó figyelmet kapott, így nem csoda, hogy valami olyasmin dolgozik az Apple, ami a Siri számára lesz hasznos bővítés: készül az almás alternatíva a mesterséges intelligenciából, és a cég ezt az évi mesterséges intelligenciához köthető kiállításán erősítette meg a fejlesztőknek és a befektetőknek.

Nem sok részletet tudunk még, de a New York Times beszámolt már arról, hogy az Apple a Siri esetében tehet egy nagy előrelépést, ugyanis a techcég nyelvi modelli koncepciókat tesztel hetente, hogy az OpenAI sikeres próbálkozásával versenyre képes alternatívát meg tdja teremteni. Az Apple virtuális asszisztense lemaradásban van az Amazon Alexa és a Google Assistant mögött, viszont a cég kísérleteivel erősödhet a technológia, ami jelenleg csak arra képest, hogy elvégezze, amit mondunk, így a riválisok ennél sokkal fejlettebbek.

Nemrég azt lehetett hallani, hogy egy fejlesztő az Apple Watchhoz tudta párosítani a ChatGPT-t egy applikáció segítségével. Ha az Apple ugyanezt a Sirivel kapcsolatban meg tudná csinálni gyárilag, akkor jelentős segítséget tudna nyújtani az iPhone-t, az iPadet, illetve a Macet használó felhasználóknak is. Ez jelenleg a technikai hiányosságok miatt nem lehetséges, miközben a GPT-4-es frissítés már a képek támogatását is meg tudta oldani, mivel a nyelvi modell képes nagyobb pontosságú, részletes választ adni ezekre. (És a fejlődés mértéke még mindig hatalmas léptékű.)

Az Apple viszont nem biztos, hogy csak a Siri számára fogja létrehozni a technológiát, hanem valamilyen módon önállóan is rendelkezésre bocsáthatja, feltehetőleg az iOS platformot felhasználók számára. De mivel mindez még nem hivatalos, ki tudja, hogy az Apple valóban komolyan tervez-e a mesterséges intelligenciával…

Forrás: WCCFTech

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu