A Rust halálos áldozata miatt a John Wick rendezője kitálal: ezért soha nem használna élő fegyvert

MOZI HÍREK – Chad Stahelski, a John Wick rendezője szerint a Rust című film forgatásán történt halálos baleset, amelyben Alec Baldwin és Halyna Hutchins szerepelt, megelőzhető lett volna.

 

Chad Stahelski nem csak a John Wick sorozat rendezője, hanem egy tapasztalt akciófilm-készítő is. Hollywoodban eltöltött húsz év után a volt kaszkadőr elárulja nekünk, hogyan bánnak a fegyverekkel a forgatásokon és hogyan kerülhető el Alec Baldwin Rust rémálma.

Stahelski mind a négy John Wick filmet rendezte, de azért is híres, mert részt vett a 1994-es A Holló című filmben, ahol egy másik fegyveres baleset elvette Brandon Lee életét, a legendás harcművész Bruce Lee fiát. Ez az élmény mélyen megérintette Stahelskit, aki Lee kaszkadőrdublőre volt és akinek a felvételeit felhasználták a film befejezéséhez, Lee arcát CGI-vel helyettesítve. Stahelski jól tudja, milyen veszélyesek lehetnek a tűzfegyverek, ezért a The Hollywood Reporter megkérdezte tőle véleményét a Rust tragédiáról.

„Ami a Ruston történt … Nem voltam ott, de a baleseteket, amiket láttam vagy részese voltam mindig emberi hiba okozta. Soha nem mechanikus,” mondta Stahelski. A rendező visszaemlékezett korai napjaira, amikor még üres töltényeket használtak a filmekben, amelyek még így is halálosak voltak és hogyan találták ki az elektronikus és dugaszos fegyvereket, amelyekkel „lehetetlen bármi kijöjjön a csőből és teljes CG. Mi így csináljuk.” Arra a kérdésre pedig hogy miért nem ezt használják mindenhol mint szabványt Stahelski nem fogta vissza magát.

„Nincs ok arra hogy élő fegyver legyen egy forgatáson” mondta és ha már CGI-val olyan sok mindent meg tudunk csinálni „Ugyanezt meg tudjuk tenni fegyverekkel is.” Azt is elmondta hogy szerinte miért nem változik Hollywood ezen gyakorlata azt állítva hogy az iparág annyira megszokta már valódi fegyverek használatát hogy ez ellehetetlenítené díszlet raktárakat és fegyverszakértőket. „Használhatatlanná tenné teljes valódi fegyver készletüket” mondta Stahelski. Szerinte filmeken nincs szükség fegyverekre de „A másik lehetőség csak többe kerülne neked.”

Végül úgy tűnik Stahelski szavai süket fülekre találnak hiszen minden produkció maga dönti el hogyan kezelik saját igényeiket filmjeiken. De ha pénz az egyedüli akadály akkor előnyök túlsúlyban vannak halálos kockázatokkal szemben valódi fegyver használat esetén. Halyna Hutchins halálának következményeiben Baldwin és Hannah Gutierrez-Reed lőszereszköz felelős jelenleg tárgyalás alatt állnak potenciálisan gondatlan gyakorlatok miatt forgatás alatt amit Stahelski szerint könnyen elkerülhettek volna. Jó tudni hogy John Wick forgatások biztonságosak lehetnek amennyire csak lehet Stahelski felügyelete alatt és első reakciók alapján ez Keanu Reeves franchise továbbra is abszolút siker lesz ha egyszer bemutatkozik.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu