Vérfrissítés: így újította meg Nicolas Cage a saját Drakulája karakterét

MOZI HÍREK – Időben szólt Nicolas Cage: már a Renfield forgatásának kezdetén elárulta, hogy Drakula megformálásához a nagy színészelődök, Lugosi Béla és Christopher Lee legendás alakításait vette alapul.

 

Természetesen nem lenne eléggé cage-es a teljesítmény, ha az Oscar-díjas színész csupán nagy példaképei előtt tisztelegne, amikor a modern környezetben grasszáló örök életű arisztokratát játssza. Cage elmondta, régóta tudta, hogy előbb-utóbb eljátssza majd Drakulát, és már korán kialakult benne a koncepció a gróf személyiségét illetően.

„A nagy elődök munkásságára építeni jó dolog, de még fontosabb, hogy megtaláljuk a vámpír mélyebb lélektani mozgatórugóit – magyarázta a MovieWebnek. – Úgy fogom fel, hogy a vérszívás lebírhatatlan kényszere ugyanolyan függőség, mint amilyenről az alkohol-, a heroin- vagy a szexfüggőség esetében beszélünk. Ez a pusztító vágy vonzza a lelket sötét dimenziókba.”

Drakula tehát Cage felfogásában függő személyiség. Ez szépen harmonizál a Renfield történetével, amelynek címszereplője a gróf asszisztense (Nicholas Hoult), aki azt a beteges kölcsönös függést szeretné megszüntetni, amely munkaadója és közte kialakult. Ennek a küzdelemnek aztán nagy lesz a járulékos vesztesége.

(Renfield – hazai bemutató: 2003. április 13.)

Forrás:UIP

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu