Microsoft: „Tíz év elég lesz a Call of Duty pótlásának kifejlesztésére!”

A redmondi techcég nagyon rá akarja tenni a mancsát az Activision Blizzard Kingre.

 

Az Egyesült Királyság verseny- és piacfelügyeleti hivatala, a CMA új dokumentumában a Microsoft nyíltan kimondta, hogy a tíz év alatt, amíg ők az Xboxos változattal teljes tartalmi és funkciókkal kapcsolatos egyenlőséget kínál a PlayStation platformokra, addig a Sony-nak lehetősége van létrehozni a saját alternatíváját, és feltehetőleg itt az engine esetében is valami egyedire gondolhat a cég (miközben a Microsoft nem nagyon akarja a saját engine-eit mindenhol erőltetni…).

„A jogorvoslati meghallgatáson a CMA megkérdezte a Microsoftot, hogy a 10 éves időtartam elegendő-e, és hogy ennek az időszaknak a végén nem lesz-e „szakadék” a Sony számára. A 10 éves időtartam [cenzúrázva]. A Microsoft úgy véli, hogy a 10 éves időszak elegendő ahhoz, hogy a Sony, mint vezető kiadói és konzolplatform, alternatívákat fejlesszen ki a Call of Duty-ra. A 10 éves időtartam a következő konzolgenerációig [cenzúrázva] terjed. Ezen túlmenően a korrekciós intézkedés gyakorlati hatása túlmutat a 10 éves időszakon, mivel az intézkedés utolsó évében letöltött játékok az adott konzol élettartama alatt (és a visszafelé kompatibilitás révén azon túl is) játszhatók,” írta a Microsoft, ami nem látja célszerűnek az időtartam meghosszabbítását.

A Microsoft még hozzátette, hogy a Sony konzoljain elérhető egyedi funkciók (például a DualSense-en a haptikus visszajelzés és az adaptív ravaszok) sem maradnának ki a Call of Duty-ból: „A felek különösen megjegyzik, hogy az ideiglenes megállapításokban nincs alapja annak, ami lényegében egy „paritáson túli” kötelezettséget jelentene, amely a Microsoftot arra kötelezné, hogy a Call of Duty PlayStation változatának úgy fejlessze ki, amely több funkcióval rendelkezik, mint az Xbox változat. Mivel a Microsoft a [cenzúrázva] korrekciós kötelezettségvállalásának megfelelően a CoD-ot PlayStationre ki fogja adni, a cégnek minden oka megvan arra, hogy olyan játékokat fejlesszen, amelyek optimalizáltan támogatják a PlayStation 5 funkcióit, például a haptikát, és a jövőbeli konzolokat, hogy maximalizálja a platformon történő eladásokat.”

Könnyen beszél a Microsoft a fejlesztésről, miközben tőlük a Halo Infinite nem hozta az elvárt szintet (és visszakanyarodva az engine gondolatra, ezzel el is hagyják a Slipspace engine-t, amit ehhez fejlesztettek…), nekik pedig minden pénzük megvan. A CMA határozata pedig április 26-ára várható.

Forrás: VGC, VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu