Már majdnem készen is van a Silent Hill 2 Remake!

A Bloober Team szerint nem rajtuk múlik, hogy a Konami végül mikor fogja kiadni a 2001-ben megjelent játék modernizált, újragondolt verzióját.

 

2023 ígéretes évnek tűnik a túlélő horror műfajban, igaz, eddig csak a felújításokkal próbálkoztak a kiadók (Electronic Arts: Dead Space Remake, Capcom: Resident Evil 4 Remake). Közéjük tartozik a Konami is, ami régebben a lengyel Bloober Teammel (Layers of Fear, Blair Witch, Observer) partneri kapcsolatot kötött, és már akkor gyanítottuk, hogy a Silent Hillel kapcsolatban csinálnak valamit, és ezt később meg is erősítette a japán kiadó.

Piotr Babieno, a Bloober Team elnöke egy lengyel nyelvű interjúban erősítette meg, hogy „technikailag” a Silent Hill 2 Remake már készen áll. Ez nem jelenti azt, hogy a projekt teljes egészében már csak a Konami rajtpisztolyára vár, de eléggé közel van a stúdió a célvonalhoz: „A Silent Hill 2 technikailag készen áll. Ez nem jelenti azt, hogy a játék készen van, de közel vagyunk hozzá. A megjelenési ütemterv kérdése azonban a partnereinken múlik, az, hogy milyen lesz a marketing és mikor debütál, nem közvetlenül a mi kezünkben van,” mondta Babieno.

Szóval ez úgy hangzik, mintha a bugirtó, finomhangoló fázisban tartanának. Ám azzal már nem nagyon tudunk egyetérteni, miszerint Babieno a Bloober Teamből a következő Naughty Dogot vagy Ninja Theory-t létrehozhassa, hiába dolgozik egyszerre több projekten. (A Take-Two Private Division alágazatának készül egy új IP, de a Serial Cleanert létrehozó Draw Distance-szel és a The Last Case of Benedict Foxot megalkotó Rogue Gamesszel is csinálnak valamit), és transzmédia céggé kívánnak válni. (Azaz nem csak játékokkal szeretnének foglalkozni. Ez is kissé meredek cél.)

„Horrorjáték-, horrorfilm-, sorozat- és könyvprojekteket szeretnénk megvalósítani, de nem teljesen és közvetlenül rajtunk keresztül. Azt szeretnénk, ha ezek együttműködésen alapulnának. Nem riadunk vissza az M&A tranzakcióktól [felvásárlásoktól] sem, de nem áll szándékunkban egyszerűen csak nagy vagy népszerű cégeket átvenni. Egy ilyen vállalkozásnak rendelkeznie kell a mi DNS-ünkkel, és bele kell illeszkednie a Bloober hosszú távú stratégiájába,” tette hozzá Babieno.

Ez a fa és a fejsze esete.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu