Brutális női gyilkosságot akart a kemény és véres thriller: a Luther alkotója, ezzel győzte meg a Netflix, hogy változtasson!

MOZI HÍREK – A brit regényíró és forgatókönyvíró Neil Cross elárulta, hogy az első gyilkosság áldozata a Luther: A lemenő nap című filmben eredetileg egy nő lett volna. A Luther projektjeiben megszokott, hogy sok az erőszak a filmekben. A sorozatok mellett ezek a filmek arról is ismertek, hogy egy nyitógyilkossággal indítanak, amelynek egy férfi az áldozata. Bár Cross úgy gondolta, hogy jobb lenne egy női első áldozat, ezt az ötletet elvetette, miután a Netflix azt kérte tőle, hogy gondolja át újra.

 

Neil Cross elmondta, hogy miért akart egy nőt az első gyilkosság áldozataként a filmben. A The Independent-nek így magyarázta: „Korábban már említették, hogy sokan kényelmetlenül érzik magukat a nők áldozattá tételével a Lutherben – nem alaptalanul. Az a furcsa dolog azonban, hogy ha valaki elvégezné a matekot, sokkal több férfi áldozat van a Lutherben, mint nő. De valamiért, amit nem merek túlságosan mélyrehatóan vizsgálni, a női áldozatok jobban rezonálnak és jobban ijesztenek. Ezért volt bennem egy lázadó rész az első vázlatban, amely így szólt: ’… az áldozat egy nő lesz, mert az félelmetesebb.’”

Miután kifejezte érdeklődését egy női első áldozat iránt, a Netflix azt akarta tőle, hogy gondolja át újra döntését. Így mondta: „És ez volt az az egyetlen pillanat, amikor a Netflix azt mondta: „Gondolkodni akarsz erről egy kicsit?” És én azt mondtam: „Nos, kevésbé lesz ijesztő.” Aggódtam amiatt, hogy talán így lesz. De valójában igazuk volt.’”

 

Andy Serkis mint gonosztevő a Luther: A lemenő nap című filmben

 

A legnagyobb kihívás Cross számára az volt, hogy rosszfiúkat találjon ki a filmhez. Elsőre fogalma sem volt arról, kit válasszon Idris Elba ellenfelének. Csak akkor jött meg az ötlete, amikor felmerült Andy Serkis neve mint a film gonosztevője. Ahelyett hogy valakit választottak volna, aki megfélemlítheti Elbát fizikailag, egy olyan színészt választottak ki, aki pszichopata hangulatot sugároz ki. Így mesélte el: „A legnagyobb probléma a rosszfiúkkal az volt, hogy hogyan találjunk valakit, akinek jelenléte hihető fenyegetést jelent Idris Elba számára? Nem könnyű dolog ez, úgyhogy úgy gondoltam, nagyon nagy küzdelmet kell vívnunk. De egy találkozón Jamie-vel [Payne rendező] és Idrisszel én azt mondtam: „Van listánk színészekről?’ és Idris azt mondta: ’Oh, Andy Serkist kéne megszereznünk.’ És ennyi volt.”

A Luther: A lemenő nap már elérhető a Netflixen, a film kritikáját itt olvashatjátok.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu