Fájdalmasan bonyolult az iPhone 14 Pro Max sajátkezű javítása! [VIDEO]

TECH HÍREK – Ezzel felmerül a kérdés, hogy vajon nem azért tette ilyen bonyolulttá az Apple az egészet, hogy a szerviz helyett esetleg egy új készüléket vegyünk, ha esetleg leejtenénk a telefont.

 

Ha esetleg valaki nem fakezű (mi azok volnánk), akkor joggal gondolhatja azt, hogy esetleg saját maga is meg tudná szerelni a telefonját. Ezt az Apple viszont túlzottan bonyolulttá tette azzal, hogy a lenti videóban látható zászlóshajó telefonjában, az iPhone 14 Pro Maxben rengeteg kicsi csavar és alkatrész van, amiket jóformán egy nagyítóval kell vizsgálni, hogy tudjuk, melyiket hova kell pakolni majd. Hugh Jeffreys, egy YouTube-os kézhez kapott egy 6,7″-os iPhone-t, aminek az eleje és a hátulja is megsérült, ám a belső alkatrészei érintetlenek maradtak. A házi barkács menete kínkeserves volt.

Az Apple csak a két alapmodell, az iPhone 14 és az iPhone 14 Plus esetében tette egyszerűvé a készülékek javítását, míg a magasabb kategóriába tartozió iPhone 14 Pro és Pro Max esetében nem erről van szó. Még az akkumulátor cseréje is megterhelő feladat (lenne mit tanulni a Samsungtól, ami a teelvízióban az idegesítő LILLA! ÁTKÜLDÖD? reklámban is látható Gaaxy S23-mal megmutatta, hogy másképp is lehet).

Jeffreys szerint többféle csavarváltozat volt, továbbá egy halom apró alkatrész volt a telefonban, és ezeket óvatosan kellett kezelnie. Szerinte már az is, ha a lélegzetvételi ritmusunkon változtatunk (pl. egyszer szusszanunk egyet, esetleg tüsszentenénk), akkor a picuri alkatrészeket elfújhatjuk, és így akár el is veszthetjük azokat. És sok van ám belőlük, ugyanis a mágneses szőnyegen (ami eléggé termetes) alig maradt hely, és Jeffreys szerint ha ez nem lett volna a szétszedéskor a birtokában, biztosan elvesztett volna néhány alkatrészt. Az egészen még ront az is, hogy utána emlékeznünk kell arra, hogy melyik alkatrész hová tartozik az Apple telefonjában…

Megtörtént a kijelzőcsere, ám az iOS nem ismeri fel ezt hiteles panelként, így a szoftver az automatikus fényerőt és a True Tone-t kikapcsolta. Mindezt négy és fél órányi szerelés után kideríteni felettébb bajos…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu