Lezárult a szexuális zaklatásos vádaskodás Chris Avellone körül

A játékipar egyik prominens írója jól járt, ugyanis „hét számjegyű összeget kapott”…

 

2020-ban mi is írtunk arról, hogy a Star Wars Jedi: Fallen Order írójával több stúdió (így például a Techland a Dying Light 2: Stay Human kapcsán, vagy az eredetileg a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2-t fejlesztő Hardsuit Labs is) szakított, amikor olyan vádaskodások bukkantak fel Chris Avellone-nal szemben, amit ő azonnal nem tudott megcáfolni úgy, hogy mindenki elhiggye. Anno a Twitteren két nő (Karissa Barrows, illetve Kelly Rae Bristol) zaklató, kihasználó, álnok szexuális ragadozónak nevezte őt.

2021-ben aztán Chris Avellone elhatározta, hogy jogi útra tereli az ügyet, és rágalmazással vádolta meg a párost. Tegnap pedig már azt írta a blogján, hogy megállapodás született az ügyben. Milliós nagyságrendben kap Avellone kártértést (beleértve az ügyvédjének költségeit is), miután a kereseteket előítélettel elutasították.

„Avellone úr soha nem zaklatott szexuálisan egyikünket sem. Nincs tudomásunk arról, hogy valaha is szexuálisan zaklatott volna bármely nőt. Nincs tudomásunk arról, hogy Avellone úr valaha is visszaélt volna a céges pénzekkel. Bármi, amit korábban mondtunk vagy írtunk Avellone úrról, ami ennek ellenkezőjét állította, nem állt szándékunkban. Támogatni akartuk a nőket az iparágban. Ennek során szavainkat félreértelmezték, hogy konkrét visszaélésekre utaló vádakat sugalljanak, amelyeket nem fogalmaztunk meg és nem is akartunk. Szenvedélyesen fontos számunkra a nők, a kisebbségek, az LMBTQIA+ személyek és minden más olyan közösség biztonsága, védelme és képviselete, amely a játékiparban üldöztetésnek van kitéve. Hisszük, hogy Avellone úr is osztozik abban a vágyban, hogy megvédje és felemelje ezeket a közösségeket. Úgy gondoljuk, hogy megérdemli a teljes visszatérést az iparágba, és támogatjuk őt ezekben a törekvéseiben,” írta közös közleményében Barrows és Bristol.

Avellone saját nyilatkozatában a következőket írta: „Nagyra értékelem Barrows és Bristol asszony hajlandóságát, hogy velünk együtt dolgozzanak a játékközösségen belüli problémák megoldásában, és az érdekérvényesítésük dicséretes és támogatandó. Még mindig sok nagyon is valós kihívással kell szembenéznünk, de bízom benne, hogy együtt szembe tudunk nézni velük. E célok szellemében arra kérek mindenkit, hogy tartsa tiszteletben Barrows és Bristol asszony magánéletét, és használja ezt a lehetőséget arra, hogy minden hangot meghallgassunk a kultúránk és közösségeink javításában.”

Remélhetőleg vissza is fog térni a játékiparba.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu