„Egy mérgezett kehely” a Silent Hill 2 Remake a sorozat korábbi írója szerint!

Sam Barlow a franchise két részének volt írója és tervezője, és szerinte nem szerencsés ötlet, hogy a Konami a Bloober Teamet bízta meg a kultikussá vált játékának újragondolásával.

 

Barlowot több másik játék kapcsán is ismerhetjük, ugyanis a Her Story-t, a Telling Liest, illetve az Immortality-t ő írta és rendezte. A Silent Hill körüli munkássága a Silent Hill Origins és a Silent Hill: Shattered Memories körül található. Barlow a PCGamesN-nek adott interjújában nem volt jó véleménnyel arról, hogy a Blair Witch, az Observer, a The Medium, vagy a Layers of Fear kapcsán már ismerhető Bloober Team ekkora feladatot kapott: „Személy szerint én kevésbé izgatottan játszom egy remasterrel. Az is olyan, mint a videojátékok legnagyobb mérgezett kelyhe, hogy a Silent Hill 2 remasterét csinálják. Úgy értem, sok szerencsét nekik, mert nem tudom, hogy lehet ezt úgy megcsinálni, hogy ne bosszantsuk fel az embereket.” Remastert mondott, de nyilvánvalóan többről van szó.

Barlow már sokkal optimistább volt a Konami többi, már bejelentett Silent Hill-projektjével kapcsolatban: „A Silent Hillnek azt a változatát szeretném – amit úgy hangzik, mintha erőltetnének -, hogy „ezt a platformot arra használjuk, hogy egy sor érdekes pszichológiai horrorjátékot készítsünk”, és valójában láthatnánk valamennyijátékmenetet? Tudod, a Twilight Zone és az ilyen antológiák adnak egyfajta képet arról, hogy mire vállalkozol, de izgatottan várod, hogy milyen különböző módokon lehet felfedezni őket.”

A múlt héten írtunk arról, hogy az Unreal Engine 5-ön futó Silent Hill 2 Remake fejlesztése már majdnem befejeződött. A váll feletti kameraállást használja (a la Resident Evil 4 Remake), bizonyos helyszíneket és a harci rendszert pedig át fogja tervezni a Bloober Team. Mellettük készül még a Silent Hill Townfall (NoCode; a kiadó az Annapurna Interactive lesz), a Silent Hill f (NeoBards; 1960-as évek Japánja egy szép, de ijesztő világgal), továbbá a Silent Hill: Ascension (interaktív streamsorozat, ahol a közönség maga fogja befolyásolni a franchise kánontörténetét).

A Silent Hill 2 Remake PlayStation 5-re és PC-re készül, megjelenési dátuma nem ismert.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu