MLB The Show 23 – Visszatértek a baseball bikák!

TESZT – A Sony San Diego Studio legújabb baseball szimulátora nemcsak a sportág legnagyobb legendáit és új generációját mutatja be, hanem egy egyedülálló történelmi leckét is ad a játékosoknak a Storylines módban. Az MLB The Show 23 nem változtat sokat a bevált recepten, de néhány újítással és finomítással mégis sikerül felülmúlnia az elvárásokat.

 

 

A baseball az egyik legnépszerűbb és legősibb sportág az Egyesült Államokban, amelynek története több mint száz évvel ezelőttre nyúlik vissza. A sportág számos nagy alakját és felejthetetlen pillanatát ismerhetjük meg az MLB The Show 23-ban, amely a Sony San Diego Studio évente megjelenő baseball szimulátorának legújabb része. A játék idén először jelenik meg nemcsak PlayStation, hanem Xbox, Nintendo Switch és PC platformokon is, így még több rajongó élvezheti a valósághű és látványos baseball élményt.

Az MLB The Show 23 nem forradalmasítja a műfajt, de néhány fontos újítást és finomítást hoz a játékmenetbe, a grafikába, a vezérlésbe és a hangulatba. A legnagyobb újdonság azonban kétségkívül a Storylines mód, amely egy interaktív és oktató jellegű játékmód, amelyben a baseball történelmének nyolc ikonikus alakját ismerhetjük meg közelebbről.

 

 

Storylines: A baseball hősei

 

A Storylines mód az MLB The Show 23 legkiemelkedőbb eleme, amely nemcsak szórakoztat, hanem tanít is. A mód a 1920-as években alakult Negró Ligákra fókuszál, amelyekben az afroamerikai játékosok játszottak, akiket kizártak a profi baseballból. A Storylines mód nyolc epizódból áll, amelyek mindegyike egy-egy legendás Negró Ligás játékost mutat be. Ilyen például Satchel Paige, Jackie Robinson vagy Buck O’Neil. A mód videókkal és játékbeli pillanatokkal meséli el ezeknek a játékosoknak az életét, pályafutását és hatását a baseballra. A mód nagyon hitelesen ábrázolja az akkori korszakot, a stadionokat, a mezeket, a játékosmodelleket és a közönséget is.

A Storylines mód narrátora Bob Kendrick, a Negró Ligák Múzeumának elnöke, akinek szenvedélyes és lebilincselő előadásmódja még inkább átadja a történetek hangulatát. A Storylines mód csak az első évada egy folyamatos narratívának, amelyben minden évben új Negró Ligás játékosokat mutatnak be a fejlesztők.

 

 

Diamond Dynasty: A döntéshozatal próbatétele

 

A Diamond Dynasty mód az MLB The Show sorozat egyik legnépszerűbb játékmódja, amelyben saját csapatunkat építhetjük fel különböző kártyákból, amelyeket megszerezhetünk kihívások teljesítésével, aukciókon való részvétellel vagy valódi pénzért vásárolhatunk. A Diamond Dynasty mód idén nagy változáson ment keresztül, amely kockázatos, de üdvözlendő lépés volt a fejlesztőktől. A mód mostantól már az első naptól kezdve elérhetővé teszi a legjobb 99-es értékelésű kártyákat, így nem kell hónapokat várni rájuk.

A Sets and Seasons rendszer pedig ciklikusan cseréli ki a kártyákat, hogy ne unjuk meg a játékot, és új csapatokat kelljen összeállítanunk. A Team Affinity funkció pedig végre lehetővé teszi, hogy tematikus csapatokat építsünk fel. Ha például egy teljes Kansas City Royals csapatot szeretnénk összerakni az MLB The Show 23-ban, akkor a Tigers kapitány Miguel Cabrera segítségünkre lesz, aki növeli a többi Tigers játékos képességeit. Minél több Detroit-i játékost használunk, annál nagyobb a bónusz.

 

 

Apró lépésekkel a tökéletesség felé

 

Az MLB The Show 23 játékmenete nem tér el jelentősen az előző részekétől, de néhány apró változtatást és javítást tartalmaz, amelyek javítják az élményt. A védekezésben például nagyobb szerepet kapnak a mezőnyjátékosok Fielding attribútumai, amelyek befolyásolják a reakcióidejüket és a dobásuk pontosságát. A Button Accuracy Meter is megújult, amely most dinamikusan változik a nehézségnek megfelelően. A támadásban pedig az újraértelmezett Clutch attribútum határozza meg, hogy mennyire tudunk jól ütni futókkal a pontszerző helyzetekben.

A játékmenet terén három stílus közül választhatunk: Casual, Simulation és Competitive. A Casual stílus a kezdőknek és a laza játékra vágyóknak ajánlott, a Simulation stílus a valósághű baseball élményt nyújtja, míg a Competitive stílus az online versengésre optimalizált. A játékmenetet tovább színesítik az új animációk, amelyekből több mint 5000-et adtak hozzá a fejlesztők. Ezek között találhatunk új ütőállásokat, elkapásokat, bukfenceket és még sok mást is.

 

 

Az MLB The Show 23 baseball szerelmeseinek kötelező

 

Az MLB The Show 23 nemcsak a jelenlegi sztárokat és csapatokat mutatja be, hanem a múlt nagy alakjait és történeteit is. A játékmenet és a grafika is finomhangolva lett, hogy még szebbé és élvezetesebbé tegye az élményt. A játék három különböző stílus közül választhatunk, attól függően, hogy mennyire akarunk valósághű vagy versengő játékot és több mint 5000 új animációt is tartalmaz, amelyek még élethűbbé teszik a baseball akciót.

Az MLB The Show 23 azért nem változtat sokat azon, ami miatt sikeres lett a sorozat, de ez egyáltalán nem baj. A Sets and Seasons egy merész, de üdvözlendő változás a Diamond Dynasty módban, a Storylines pedig egy fantasztikus tisztelgés a baseball múltja előtt. A játékmenet apró finomhangolásaival és grafikai javításaival pedig még szebbé és élvezetesebbé teszi az élményt. Az MLB The Show 23 minden baseball rajongónak kötelező, hiszen egy remek szimulátort kínál a sportág szerelmeseinek.

-BadSector-

Pro:

+ A Storylines mód bemutatja a baseball történelmének nyolc legendás alakját.
+ A Diamond Dynasty mód újításai
+ A játékmenet és a grafika finomításai

Kontra:

– Nem hoz radikális változásokat a játékmenetbe vagy a módokba, így akik már unják a sorozatot, azoknak nem sok újdonságot kínál.
– A játék online szerverei időnként instabilak és lassúak lehetnek, ami ronthatja az online élményt.
– Az ár magasabb lett az előző részekhez képest


Kiadó: Sony Interactive Entertainment

Fejlesztő: San Diego Studio

Stílus: Sport, baseball

Megjelenés: 2023. március 28.

MLB The Show 23

Játékmenet - 8.6
Grafika - 8.5
Kampány - 9.2
Zene/hangok - 7.8
Hangulat - 8.4

8.5

KIVÁLÓ

Az MLB The Show 23 egy remek baseball szimulátor, amely bemutatja a sportág múltját és jelenét. A Storylines mód tanít és szórakoztat, a Diamond Dynasty mód friss és változatos. A játékmenet és a grafika finomított és élethű. Az MLB The Show 23 ajánlott minden baseball rajongónak.

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu