Ismét halasztania kellett az Apple-nek az AR-headsetét?

TECH HÍREK – Az állítólag Reality Pro-nak nevezett AR (kiterjesztett valóság)-headset egyik kábeléről kiszivárgott egy kép is.

 

„Mivel az Apple nem túl optimista azzal kapcsolatban, hogy az AR/MR [kevert valóság]-headset bejelentése megismétli az elképesztő „iPhone-pillanatot”, az összeszerelés tömeggyártási ütemtervét további 1-2 hónappal, 2023 harmadik negyedévének közepére, végére tolták vissza. A késés bizonytalanságot okoz abban is, hogy az új készülék megjelenik-e a 2023-as WWDC-n, ahogyan azt a piac széles körben várja, ráadásul a tömeggyártás halasztása miatt az idei szállítási előrejelzés csak 200-300 ezer egység, ami alacsonyabb, mint a piaci konszenzus fél milliós, vagy annál is magasabb értéke.

A fő aggályok, amelyek miatt az Apple nem túl optimista az AR/MR-headset bejelentésére adott piaci visszajelzésekkel kapcsolatban, a következők: gazdasági visszaesés, a tömeggyártáshoz szükséges egyes hardveres specifikációkkal kapcsolatos kompromisszumok (például a súly), a gazdasági rendszer (ökoszisztéma) és az alkalmazások felkészültsége, vagy például a magas ár (3000-4000 dollár, vagy még ennél is több),” írta a Twitteren Ming-Chi Kuo, egy elemző, aki nyilvánvalóan előfizetett a Twitter Blue-ra, ugyanis ezt egy tweetben írta meg. (Az előfizetésről részletesebben korábban beszámoltunk; Magyarországon is elérhető a szolgáltatás.) Korábban még másképp vélekedett a termékről, ugyanis régebben az iPhone után a legforradalmibb fogyasztói elektronikai eszköznek nevezte a Reality Pro-t…

A WWDC 2023 június 5-én lesz megtartva, és ha az Apple követi a tavaly formulát (ott az áttervezett, M2-es chippel felvértezett MacBook Air-t jelentette be a cég), akkor idén a nagyobb, 15″-os MacBook Air mellett az AR-headset is bemutatót kaphat, ha esetleg mégsem késik a tömeggyártása. Most azok a képek szivárogtak ki, amik régebben, ám azok direkt el lettek mosódva, így most több részletet láthatunk Sonny Dickson jóvoltából.

Olyan szalagkábeleket tervezett az Apple, amik képesek az M-sorozat chipjére építő AR-headset formáját követni, de a képek nem tükrözik annak alakzatát, mivel ez egy belső alkatrész, ami a gép többi részéhez kapcsolódik. A szemeink körül futó kábelek továbbítják az adatot. Az alkatrészek meg vannak számozva, így könnyen azonosítani lehet őket. A headset több, 4K felbontást tudó micro-OLED kijelzővel rendelkezik alacsonyabb erőfelvételi igénnyel. A külső kijelző képes lesz a viselő érzéseit kifejezni.

Mindez még nem hivatalos.

Forrás:  WCCFTech, WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu