Siralmas PSVR2 eladások: elemzők szerint „még addig kéne drasztikusan csökkenteni az árat, amíg nem lesz az egész katasztrófa”

Úgy tűnik, hogy az árazás alaposan visszaütött: talán nem úgy kellett volna, hogy a konzolt igénylő VR-headset többet kóstál mint maga a konzol!

 

A PlayStation VR2 már több mint egy hónapja megvásárolható. A Sony eddig egyetlen morzsányi adatot nem közölt arról, hogy milyen értékesítéseket hozott eddig össze az újgenerációs virtuális valóság-készülékük. (Erre viszont a január-március időszakot lefedő üzleti negyedéves jelentésükben ki KELL térniük; április vége felé már hivatalosan is beszélni fog róla a Sony…) A helyzet nem valami rózsás: a Bloomberg az IDC elemzőcég becslésére támaszkodva állítja ezt.

Az IDC azt állítja, hogy a PlayStation VR2-ből egy hónap alatt kevesebb mint 300 ezer példányt tudott értékesíteni a Sony-t, és kb. 270 ezer körüli eladást fog felmutatni a készülék március végére. „Gyanítom, hogy a PlayStation VR2 árcsökkentésére lesz szükség ahhoz, hogy a Sony új terméke ne legyen teljesen katesztrófa. A fogyasztók világszerte növekvő megélhetési költségekkel, emelkedő kamatlábakkal és egyre több elbocsátással néznek szembe. A VR-headsetek a jelenlegi gazdasági helyzetben a legtöbbjüknek nem olyan fontos [a vásárlások során]”, nyilatkozta Francisco Geronimo, az IDC adat- és elemzési alelnöke.

A Bloomberg az év során korábban azt állította, hogy a megjelenési negyedévre a Sony 2 millió PlayStation VR2 kiszállítását tervezte, majd ezt megfelezte, majd a következő üzleti évre (ami holnap kezdődik, és mától számítva egy év múlva ér véget) pedig 1,5 millióval tervez a cég. A Sony ezt megcáfolta, de az IDC becslésével kapcsolatban nem nagyon akaródzik nyilatkozni. Ezek után nehezen tudjuk Totoki Hiroki, a Sony pénzügyi vezetőjének nyilatkozatát komolyan gondolni (2019 végére a PlayStation VR-ból 5 milliót adott el a cég, és ezt az új modell felül tudja múlni…).

Ha a PlayStation VR2 önállóan használható lenne (a Meta Quest példájából lehet tanulni), akkor az árat valamelyest el tudnánk fogadni. (600 euró, miközben a PlayStation 5, ami kell hozzá, 550 – forintban nem írjuk, mert a szél fújásától is romlik az értéke. 1150 euróból már egy korrekt VR-képes PC-t is össze lehetne állítani…)

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu