Hugh Jackman számára maradandó károkat okozott Farkas szerepének eljátszása!

MOZI HÍREK – Farkas (Rozsomák) ikonikus szerep volt Hugh Jackman számára, de az X-Men karakternek hátrányai is voltak, többek között maradandó fizikai sérüléseket okozott neki.

 

 

Hugh Jackman öröksége az X-Men-filmek Rozsomákjaként örökre szól. Mivel több mint húsz éven át játszotta a karaktert, Jackman és „Farkas” szorosan összekapcsolódott. Jackman szerint azonban a karakter eljátszása károsította a hangszálait. Jackman a 2000-es X-Men óta alakítja Rozsomákot.

Wolverine halála után a 2017-es Logan című filmben, illetve a színész több nyilatkozata után azt hitték, hogy Jackman visszavonul a szereptől, mielőtt kiderült volna, hogy Jackman visszatér Wolverine-ként a Deadpool 3-ban.

A BBC Front Row című epizódjában Jackman megosztotta az információkat a fizikai sérülésekről, amelyeket a Wolverine szerepében szenvedett. „A falsettóm nem olyan erős, mint régen, és ezt közvetlenül a morgásnak és az ordításnak tulajdonítom” – árulta el Jackman. „A drámaiskolai énektanárom elborzadt volna néhány dologtól, amit [Wolverine-ként] csináltam”. Jackman továbbá elárulta, hogy bár az oktatási háttere olyan technikákkal látta el, amelyek megakadályozzák, hogy károsodjon a hangja, ezeket nem használta Rozsomák szerepében.

Habár Jackman valószínűleg leginkább akciódús szerepeiről ismert, komoly múltja van a zenés színházi és egyéb zenés produkciókban. A színész többször volt házigazdája a Tony-díjkiosztónak is. Miután olyan filmekben játszott, mint A legnagyobb showman és A nyomorultak, Jackman hangja is szerves részét képezi karrierjének.

Jackman korábban már beszélt a szerep fizikai igénybevételéről. Most csak néhány hónapja van arra, hogy Rozsomákot csatornázza, és csúcsformába kerüljön. Amikor következetesebben játszotta Rozsomákot, akkor hosszabb ideig kellett ebben a formában maradnia.

Ez a folyamat több okból is fáradságos, többek között azért, mert sok színészt arra kényszerítenek, hogy a póló nélküli jelenetekhez dehidratált maradjon (hogy az izmaik jobban kiemelkedjenek).

Kétségtelen, hogy a Deadpool 3 megterhelő lesz. Ám Jackman, úgy tűnik, alig várja, hogy visszatérjen a Rozsomák szerepébe. Elszántsága és a karakter iránti szeretete újra és újra bebizonyosodott, hogy vasszigorral ragaszkodik a karakterhez. Most, hogy a színész ismét profi hangtanárokkal dolgozik, remélhetőleg hangszálai is rendben lesznek.

Forrás: The Hollywood Reporter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu