Egy amerikai szenátor az exkluzív megállapodások közlésére kéri a Sony-t!

Ezúttal Kevin Cramer, Észak-Dakota republikánus szenátora gondolja úgy, hogy a Sony versenyzést gátoló viselkedést mutat a játékiparban.

 

Az Axios fedezte fel Cramer levelét, amit Yoshida Kenichirónak, a Sony vezérigazgatójának küldött. Ebben aggodalmának ad hangot a Sony cselekedetei kapcsán, és adatokat követel a felvásárlási megállapodásokról. Úgy látja, hogy a Sony versenyellenes viselkedése azért történik, hogy a vetélytársakat megakadályozza a velük való küzdelemben…

„Aggódom amiatt, hogy a Sony uralja ezt a piacot, és a jelenlegi pozíciójának állandósítására tett erőfeszítései veszélyeztetik Észak-Dakota fontos gazdaságfejlesztési lehetőségét. Olyan stratégiát dolgozott ki az állam, amely az informatikai és kiberbiztonsági oktatásban az ország élére kíván állni, és amelynek fontos eleme a diákok felkészítése a videojátékokkal kapcsolatos karrierre. Tekintettel a játékipar növekvő jelentőségére Észak-Dakota számára, aggasztónak tartom azokat a jelentéseket, amelyek szerint a Sony úgy tűnik, hogy a versenytársak kizárására használja ki a kominanciáját, ahelyett, hogy a játékosok és a fejlesztők számára választási lehetőséget biztosítana. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Sony erőfölénye a kizáró gyakorlatnak tudható be, beleértve a játékkiadóknak való fizetést azért, hogy ne terjesszék játékaikat a rivális platformokon,” írta Cramer.

A szenátor szerint versenyellenes, hogy a Sony meg akarja akadályozni, hogy a Microsofté legyen az Activision Blizzard King, és az még nagyobb aggodalomra adhat okot, hogy a lobbizás nem sokkal azután kezdődött el például az amerikai szövetségi kereskedelmi bizottságnál (FTC) és más hivataloknál, miután a „kékeké” lett a Bungie. Ezért azt követeli Yoshidától Cramer, hogy cenzúrázatlanul biztosítsa az összes megállapodást, amit a Sony külsős, third-party játékokra kötött exkluzív játékokra; a Sony és a kiadók közötti összes megállapodás érdekli őt, ami megakadályozza a kérdéses játékok rivális platformokon történő felbukkanását; minden belsős dokumentumot kell, ami a stratégiai rációt kifejezi a Bungie felvásárlása mögött; illetve az összes amerikai kormányzattal és szabályhozó szervekkel történt kommunikáció is érdekli, ami a játékipari versengéshez köthető.

Márciusban már írtunk arról, hogy négy kongresszusi republikánus, továbbá hat demokrata képviselő is nyílt levélben vádolta meg hasonlóval a Sony-t, ami a japán piacon akadályozza a Microsoft terjeszkedését. Hajjaj…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu