Fallout sorozat – A nukleáris apokalipszis után is van élet

SOROZATELŐZETES – A Fallout sorozat az egyik legvártabb adaptáció a videojátékos közösség számára. A Bethesda Softworks által készített játékok híresek arról, hogy lenyűgözően ábrázolják a nukleáris háború utáni világot, ahol a túlélők óriási földalatti menedékekben, úgynevezett Vault-okban élnek, vagy a pusztított felszínen kalandokat élnek át. Az Amazon Prime Video sorozata a játékok hangulatát és humorát próbálja megidézni, miközben saját történetet mesél el. A sorozat főszereplői Walton Goggins, Ella Purnell és Kyle MacLachlan, akik mindannyian különböző karaktereket alakítanak a Fallout univerzumban. Az Amazon Prime Video bemutatja a népszerű videojáték-franchise alapján készült posztapokaliptikus drámát, amelyben a túlélők egy 1950-es évek ihlette retrofuturisztikus világban próbálnak boldogulni.

 

 

A Fallout sorozat egy olyan alternatív történelmi világban játszódik, ahol az Egyesült Államok és Kína között 2077-ben kitört nukleáris háború elpusztította a civilizációt. A sorozat azonban nem ekkor kezdődik, hanem 2102-ben, amikor az egyik Vault lakói először merészkednek ki a felszínre. A Vault 33-ból kijövő emberek hamarosan rájönnek, hogy a világ nem olyan, mint amilyennek emlékeztek. Mutáns lények, banditák, robotok és más furcsa lények népesítik be a pusztaságot, amely tele van veszélyekkel és kincsekkel. A sorozat azt mutatja be, hogyan próbálnak megélni és boldogulni ebben az új világban, miközben szembesülnek saját múltjukkal és jövőjükkel.

 

Az élőszereplős trailer, amelynek a neve The Wanderer lett, szintén kiemelkedő minőségű, pompásan prezentálja a korábbi Boston városát.

 

A sorozat alkotói és szereplői

 

A Fallout sorozatot Lisa Joy és Jonathan Nolan fejlesztették ki az Amazon Prime Video számára. Joy és Nolan korábban a Westworld című sci-fi drámát is alkották, amely szintén egy videojáték-franchise alapján készült. A páros elmondta, hogy nagy rajongói a Fallout játékoknak, és szeretnék visszaadni azt a gonzo, őrült, vicces és felejthetetlen kalandot, amit a játékok nyújtottak nekik. A sorozat executive producerei között ott van Todd Howard is, aki a Bethesda Game Studios vezetője és több Fallout játék rendezője is volt. Howard elmondta, hogy nagyon izgatottan várja a sorozatot, és bízik abban, hogy az hű lesz a játékok szellemiségéhez.

A főszereplő Walton Goggins, aki egy Ghoul-t alakít. A Ghoul-ok olyan emberek, akik túlélték a nukleáris sugárzást, de emiatt eltorzultak és elöregedtek. Goggins karaktere egy volt katonatiszt, aki a háború után egyedül vándorol a pusztában, és próbálja elfelejteni a múltját. Ella Purnell egy fiatal nőt játszik, aki a Vault 33-ból származik, és kíváncsi a felszíni világra. Ő az egyik, aki kilép a Vault-ból, és csatlakozik Goggins karakteréhez. Kyle MacLachlan egy másik Vault lakóját alakítja, aki a Vault 33 vezetője és Purnell karakterének apja. Ő egy szigorú és konzervatív ember, aki nem bízik a felszíni emberekben, és meg akarja óvni a Vault közösségét. A sorozatban szerepel még Xelia Mendes-Jones, Aaron Moten, Mike Doyle, Moisés Arias és mások is.

 

Fallout 76 - Utóbbi az olyan alkalom, amikor elmerülhetsz a fikcióban, meghallgathatod a holoszalagokat, elolvashatod a monitorokat, és ekkor mehetsz mélyen a történetbe, de nagyobb feszültség van.

 

Forrás és inspiráció

 

A Fallout sorozat a Fallout videojáték-franchise alapján készült, amelyet eredetileg az Interplay Entertainment fejlesztett ki 1997-ben. A játékok egy posztapokaliptikus világban játszódnak, ahol az Egyesült Államok és Kína közötti nukleáris háború után az emberiség maradéka próbál túlélni. A játékok egyik legjellemzőbb eleme a retrofuturisztikus stílus, amely a 1950-es évek amerikai kultúráját és technológiáját idézi meg. A játékokban fontos szerepet játszanak a Vault-ok, amelyek óriási földalatti menedékek, amelyeket az Egyesült Államok kormánya épített ki az emberek védelmére. A játékokban a játékosok általában egy Vault-ból indulnak ki, és felfedezik a pusztaságot, miközben különböző küldetéseket teljesítenek és karakterekkel találkoznak.

A sorozat nem egy konkrét Fallout játék alapján készül, hanem saját történetet mesél el, amely illeszkedik a Fallout univerzumhoz. A sorozat alkotói elmondták, hogy nem akarták egyszerűen leutánozni vagy átvenni a játékok történetét vagy karaktereit, hanem meg akarták teremteni saját víziójukat és hangulatukat. A sorozat inspirálódott többek között a Mad Max filmektől, az Út című regénytől és filmtől, az I Am Legend című regénytől és filmtől, valamint más posztapokaliptikus művektől.

 

 

A sorozat stílusa és humora

 

A Fallout sorozat nem csak egy sötét és komor dráma lesz, hanem egy szórakoztató és humoros kaland is. A sorozat alkotói elmondták, hogy szeretnék megőrizni a játékok sajátos humorát és iróniáját, amely gyakran kontrasztban áll a világ borzalmaival. A sorozatban lesznek olyan vicces elemek, mint a Nuka-Cola, egy nukleáris energiaital, amely a Coca-Cola paródiája; a Pip-Boy, egy karóra-szerű számítógép, amely a játékosok segítségére van; a Vault Boy, egy mosolygós rajzfigura, aki a Vault-ok reklám- és információs arca; a Super Mutantok, akik óriási, zöld bőrű mutánsok, akik gyakran buták és agresszívak; vagy a Mr. Handy robotok, akik háztartási feladatokat látnak el, de gyakran hibásak vagy furcsák. A sorozatban lesznek olyan szituációs komikumok is, amelyek abból adódnak, hogy a Vault-ból kijövő emberek nem ismerik a felszíni világ szabályait és szokásait, és gyakran bajba keverednek.

 

 

Miért érdemes megnézni a Fallout sorozatot?

 

A Fallout sorozat egy izgalmas és szórakoztató posztapokaliptikus kaland lesz, amely nem csak a videojáték-rajongókat fogja megörvendeztetni, hanem azokat is, akik szeretik a sci-fi és a dráma műfaját. A produkció egy olyan világot mutat be, amely egyszerre ismerős és idegen, rémisztő és csodálatos. A műben olyan karakterekkel találkozhatunk, akik megpróbálnak élni és boldogulni ebben a világban, miközben szembesülnek saját múltjukkal és jövőjükkel. A kalandban lesznek akciók, kalandok, drámák, románcok és humorok is. A történet alkotói ígérik, hogy a Fallout sorozat olyan élmény lesz, amilyet még soha nem láttunk. A Fallout várhatóan 2023-ban vagy 2024-ben debütál az Amazon Prime Video-n.

-BadSector-

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu