További PC portokkal számol a Sony

Igaz, azért a PlayStation 5-re a játékok előbb fognak megjelenni, mint PC-re, így ebben az aspektusban a Sony eltérő utat jár mint a Microsoft.

 

A PlayStation Studios, a Sony belsős, first-party stúdiói többször is bebizonyították, hogy képesek remekelni. A PC-s átiratok esetében a minőség nem mindig a legjobb (legutóbb a The Last of Us Part I konverziója lett felettébb csapnivaló…), de pozitív példaként fel lehet hozni a Marvel’s Spider-Man Remasteredet, illetve a Marvel’s Spider-Man: Miles Moralest. A Returnal is felbukkant PC-n, és a God of War sem gyengélkedett. (És szinte biztos, hogy a God of War: Ragnarök is átugrik PC-re…)

A Sony az előző üzleti évének pénzügyi jelentésében megemlítette, hogy a katalógusából további címeket hoz el PC-re. Nem nevezték meg, hogy pontosan mely játékokra gondoltak, de ez megerősíti, hogy a cég elégedett a PC-s értékesítésekkel (még ha azok értelemszerűen elmaradnak a PlayStationös eladási eredményektől). Mivel Hermen Hulst, a PlayStation Studios vezetője régebben kijelentette, hogy az üzleti érdekük megköveteli, hogy minimum egy év elteljen a konzolos és PC-s megjelenés között, valószínűleg ezen nem fog a Sony változtatni.

Jelenleg nem sok olyan játékuk van, ami kizárólag PlayStation 5-re jelent meg. Ilyen például a Demon’s Souls Remake és a Ratchet & Clank: A Rift Apart, de a PlayStation 4-ről is lehetne kiváló játékokat megnevezni (de akkor a Sony valószínűleg először PlayStation 5-re adja ki a remastert; ilyesmit a Bloodborne-nal kapcsolatban szívesen látnánk…). Cross-gen (PlayStation 5, PlayStation 4) példaként pedig a Horizon Forbidden Westet, továbbá a God of War: Ragnarököt lehetne említeni. Mivel mindkét játék előző része már kapott PC portot, csak idő kérdése, hogy bejelentsék őket!

Ha a Sony dörzsöltebben gondolkodna, a klasszikus játékait elérhetővé tenné PC-n. PC-s PlayStation Plus Premium? Vagy az túl nagy nyűg lenne nekik? Akkor marad az emuláció. Ha megvan a játék eredetiben, megfelel a „biztonsági másolat” fogalmának…

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu