Darth Vader túl brutális erőtámadása: nem való a filmvászonra!

A Star Wars legújabb felnőtteknek szóló képregényében Darth Vader egy új, sokkoló erőtámadást mutat be, amely túlságosan brutális lenne a filmek számára.

 

Figyelem! A cikk spoilereket tartalmaz a Star Wars: Darth Vader – Fekete, Fehér és Vörös #1 című képregényhez!

Darth Vader a Star Wars galaxis legpusztítóbb ereje volt fénykorában, és számos brutális támadást alkalmazott ellenségei legyőzésére. Ezek közül néhány túlságosan intenzív lenne a filmekben – beleértve ezt az újat is.

A második Anakin Skywalker átformálódott a Sötét oldal által Darth Vader-é, azonnal kegyetlenségeket követett el. Anakin elárulta a Jediket, megölte igaz szerelmét, és lemészárolt egy gyerekekkel teli szobát. Anakin Darth Vader volt, mielőtt valaha is viselte volna az ikonikus páncélt, de csak a létfenntartó mechanikus páncélban vált igazán azzá a szörnnyé, amivé magát változtatta. Fájdalom, gyűlölet és harag táplálta Vadert, és az egyetlen indoklása a Jedi állandó hamis emlékezete volt, miszerint a Jedik gonoszak, és a birodalom rendje a helyes út. Ezen a renden fenntartása érdekében Vader bejárta a világegyetemet, és helyben végeztek az Birodalom ellenségeivel. Az egyik ilyen küldetésen Darth Vader egy rendkívül gonosz és kreatív módszerrel próbált meg végezni.

A Star Wars: Darth Vader – Fekete, Fehér és Vörös #1 „Hard Shutdown Part 1” című történetében, amelyet Jason Aaron, Leonard Kirk és Romulo Fajardo Jr. készített, Darth Vader egyik ismerősét, Dr. Sendvallt keresi. Vader anonim információt kapott Sendvall tartózkodási helyéről, és elindult, hogy találkozzon az informátorral további információkért. Azonban, ahogy Vader gyorsan kiderítette, az egész dolog egy csapda volt. Sendvall már halott, és a Vaderhez forduló férfi a doktor saját fia volt. Amikor a les emberrajtámadás elkezdődött, a Vaderrel együtt érkező rohamosztagosok közül többen megsérültek az ellenséges tűzben, de ez nem akadályozta meg őket abban, hogy Darth Vader számára hasznosak legyenek. Az egyik rohamosztagost, aki úgy tűnt, túlságosan megsebesült a további harchoz, Darth Vader erőfogása emelte a levegőbe, majd bevetette emberi rakétaként az ellenségre. A még életben lévő rohamosztagos rettegésében sikoltott, egészen borzalmas haláláig.

 

Darth Vader egy sebesült rohamosztagost használ emberi rakétaként

 

Darth Vader rohamosztagosokat használ emberi rakétaként, miközben azok életükért kiáltanak, teljesen összhangban áll a gonoszságának szintjével, de túlságosan kegyetlen a főáramú Star Wars filmekhez. Ezek a médiaalkotások minden korosztálynak szólnak, ami azt jelenti, hogy minden rémisztő dolog, amit Darth Vader tesz, csak sejtetni lehet, nem pedig ennyire nyíltan és emberéletre való tekintet nélkül bemutatni. Ennek ellenére a jelenet minden szempontból lenyűgöző volt. Darth Vader erőkifejtése páratlan, és a harcban alkalmazott legkreatívabb és legpusztítóbb módszerek szinte csodálatra méltóak, és mindenképpen érdemes megnézni.

Bár a Star Wars rajongók talán soha nem láthatják ezt a különleges erőmozdulatot a nagy vásznon, mégis érdemes megnézni ebben az új képregényben (amely inkább érettebb olvasóknak szól), mivel ez talán az egyik legbrutálisabb támadás, amit Darth Vader valaha is alkalmazott a képregényben.

Forrás: ScreenRant

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu