Lassan a fejlesztőkhöz jut a PlayStation 5 Pro fejlesztőkészlete?

Emiatt sem nagyon értjük a Sony céljait, hogy rekord mennyiségben értékesítenének PlayStation 5-öt.

 

Bár láttunk már példát arra, hogy egy konzolból három különböző verzió is a piacon van és ennek ellenére is remek eladásokat láttunk tőle (a Nintendo Switch-re gondolunk), ott teljesítményben számottevő különbség nincsen, de a félgenerációs frissítések tekintetében igenis ki lehet jelenteni, hogy a később megjelenő konzol erősebb az alapmodellnél (ahogy ezt a PlayStation 4/PlayStation 4 Pro, Xbox One/Xbox One X esetében láttuk).

Tom Henderson márciusban számolt be arról, hogy a Sony állítólag már dolgozik a PlayStation 5 Pro-n, ami szerinte 2024 végén jut el a boltokba. Aztán később szóba hozta a további új hardvereket (Q-Lite handheld, ami kizárólag Remote Playre lesz használható, PlayStation 5 Slim, feltehetőleg beépített Blu-ray meghajtóval nem rendelkező modell). Azóta többet is megtudott, és meg is írta ezt.

Henderson szerint a PlayStation 5 Pro 100%, hogy fejlesztés alatt áll, és néhány hónapon belül a PlayStation Studios tagjai, azaz a belsős, first-party stúdiók meg is kapják a konzol fejlesztőkészletét. A külsős, third-party fejlesztők a megszokott rend szerint csak később számíthatnak a devkitekre. Ezzel vezetik fel a 2024 utolsó negyedévében (október-december) esedékes megjelenést. Bele sem merünk gondolni abba, hogy mennyit fognak érte elkérni, sőt, akkor már megkérdeznénk, hogy addig a Sony-nak esetleg nem jutna eszébe visszavinnie a PlayStation 5 Standard Edition, azaz az optikai meghajtós PS5 árát 500 euróra? Ha tippelnünk kellene, hogy a Sony mennyit kér el a PlayStation 5 Pro-ért, 700, esetleg 800 eurót mondanánk.

Mindez természetesen nem hivatalos. Mindenesetre emlékeztetnénk, hogy az alap PlayStation 4 és a PlayStation 4 Pro megjelenése között három év telt el. Ha igaz, amit Henderson ír, így a PlayStation 5 Standard Edition és a Blu-ray meghajtón spóroló PlaYStation 5 Digital Edition, illetve a PlayStation 5 Pro megjelenése között négy év telne el. Ez pedig arra utalhat, hogy a Sony kicsit hosszabbra tervezheti a konzolgenerációt. Állítólag az év végén jön a Project Leonardo, az adaptív, testre szabható kontroller is…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu