Több Konami IP is exkluzivitást élvez PlayStation 5-ön?

A Bloober Teamnél készülő Silent Hill 2 Remake a pletykák szerint nem egy kivételes eset, hanem ennél többről is megállapodás születhetett a Sony és a Konami között.

 

A Metal Gear Solid 3: Snake Eater remake-jéről sok dolgot hallhattunk (és ezeket meg is írtuk): például azt, hogy a Virtuos, a portolásban jártas stúdió az egyik kliens mögötte, és a VGC főszerkesztője, Andy Robinson szerint a játékot 2024-ben fogja kiadni a Konami PlayStation 5-re. Most az Xbox Era podcast műsorvezetője, Shpeshal Nick, továbbá a Windows Central szerkesztője, Jez Corden beszélt arról, hogy Snake tényleg fel fog bukkanni a Sony kurrens generációs masináján.

Az előbbi személy forrása nem teljesen biztos, de talán a pletykált PlayStation Showcase során itt megmutathatja magát a világnak, és valamilyen PlayStationös exkluzivitása van (talán konzolos exkluzivitás, és PC-re is meg fog jelenni majd?). Corden részben alá tudta támasztani a Twitteren az Xbox Erán elhangzottakat, mert ő is hasonlókat hallott a Metal Gear Solid kapcsán. Erre kapott egy kérdést, hogy szerinte ezen dolgozik-e a Bluepoint Games, mire Corden azt válaszolta, hogy nem biztos, de azt hallotta, hogy a Sony és a Konami között olyan megállapodás született, hogy a Silent Hill, a Metal Gear, és esetleg egy új Castlevania is felbukkanjon a PlayStation 5-ön.

Kissé offtopic, de Corden a Dead Risingról is hallott valamit. Szerinte ez egy reboot lesz (ami érthető, mert a Dead Rising 4-et fejlesztő Capcom Vancouver be lett zárva, és ők dolgoztak az ötödik részen is akkoriban). De visszatérve a Konami IP-ire, már 2021-ben hallani lehetett, hogy a Konami a Metal Gear Solid, a Castlevania és a Silent Hill sorozatokat fel akarta támasztani a remake-ek segítéségvel. Talán teljesülni fog a japán kiadó kívánsága, de, ahogy ezt minden esetben le szoktuk írni a pletykák kapcsán, még semmi sem hivatalos abból, amiről itt szó esett.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu