Szex is lesz a Starfieldben!

Az amerikai korhatár-besoroló bizottság, az ESRB értékelése megerősítette, hogy a Bethesda Game Studios új, régóta várt játéka (és IP-je) ilyen téren is bővíteni fog az eddig látott Todd Howard-művekhez képest.

 

Az Xbox idén majdnem mindent a Starfieldre tett fel, miután a Redfall nem hozta a kitűzött formát (teljesítményben konzolon 60 FPS-támogatás nélkül indult el, PC-n pedig nem sokkal jobb formában van mint a Star Wars Jedi: Survivor). Mind a kettő „megvásárolt” játék, ugyanis a ZeniMax Media, a Bethesda anyacég felvásárlásával váltak Xbox-exkluzívvá konzolon. A már megjelent Redfall és az ősszel érkező Starfield is el lett halasztva, és utóbbiról megtudtuk, hogy szexre is számíthatunk benne.

Így hangzik az ESRB jellemzése: „Ez egy nyílt világú szerepjáték, amelyben a játékosok egy bányász szerepét töltik be, akinek feladata, hogy ereklyéket találjon a galaxisban. A játékosok belső és külső nézetben egyaránt különböző karakterekkel lépnek kapcsolatba, küldetéseket teljesítenek, és erőforrások után kutatnak, miközben ellenségekkel (pl. emberek, robotok, idegen lények) küzdenek. A játékosok futurisztikus fegyvereket, lézereket, fejszéket és robbanóanyagokat használnak az ellenség megölésére. A harc gyors tempójú. Gyakori lövöldözéssel, fájdalomkiáltásokkal és robbanásokkal rendelkezik. Egyes ellenségek elleni támadások vérfröccsenéses effekteket eredményezhetnek; több környezetben a holttestek körül vérfoltok jelennek meg a földön.

A játék tartalmaz némi szuggesztív anyagot a párbeszédekben, illetve a karakterekkel való közös ágyban fekvés után (pl. „Az élet egy szexuális úton terjedő betegség, amely száz százalékban halálos”; „Én benne vagyok, hogy egy kicsit megvaduljunk, de legközelebb próbáljuk meg jetpack nélkül”; „Beszéljünk a csillagok látásáról, húúú… ez elképesztő volt”). Egy fiktív drog (Aurora) kiemelkedő szerepet játszik a játékban, egy részben a játékosok karakterei egy illegális droglaborban dolgoznak; a játékosok az Aurorához lopással vagy árusoktól való vásárlással is hozzájuthatnak (az Aurora fogyasztása torzító hatást eredményez a képernyőn). A „b___za meg” és a „lós__r” szavak megjelennek a játékban,” írta az ESRB.

A szex utáni kommentekre csak annyit mondanánk, hogy cringe (magyarul: égetően kínos). Ha erről az E3-helyettesítő Starfield Directen szó esik, röhögni fogunk… csak nem lesz űr-AIDS is?

forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu