The Last of Us: az írósztrájk miatt késik a 2. évad – kimaradhat egy meghatározó jelenet?!

MOZI HÍREK – A The Last of Us a legújabb sorozat, amelyet érint a WGA írósztrájkja, mivel a második évad castingja jelenleg szünetel, és a forgatókönyvek továbbra is megíratlanok.

 

 

A The Last of Us 2. évadának castingját felfüggesztették, ameddig az Amerikai Írószövetség (Writers Guild of America) sztrájkja a tisztességes fizetésekért folytatódik.

Habár a The Last of Us 2. évadának forgatását néhány hónapon belül el kellett volna kezdeni, a Variety értesülései szerint a sorozat előgyártását a WGA sztrájkja közepette szüneteltetik.

Ezt megelőzően a források szerint a casting csapat a The Last of Us második részéből vett párbeszédeket használta fel a meghallgatásokon. Ugyanis a sorozat forgatókönyvei jelenleg megíratlanok. A hírek szerint Craig Mazin és Neil Druckmann showrunnerek sem dolgoznak a The Last of Us 2. évadán. Mazin maga is csatlakozott a sztrájkőrséghez. Ennek következtében a széria forgatása valószínűleg csak 2024 elején kezdődhet meg.

 

Kimaradhat az a bizonyos jelenet a The Last of Us 2. évadából…?

 

(VIGYÁZAT, spoileres terület következik!)

A The Last of Us 2. évadának teaseréből kiderült, hogy a sorozat talán kihagyja a játék egyik legfontosabb jelenetét. Az HBO sorozatának második évada a második játékot fogja feldolgozni, amely a története és néhány fontos leleplezése miatt ellentmondásos. Az első évad hihetetlenül hű volt a forrásanyaghoz. Úgy tűnik, hogy a második évad más lehet, a promóciós anyagok arra utalnak, hogy egy hatalmas jelenetet kivághatnak.

Neil Druckmann showrunner egy Instagram-posztban utalt Abby érkezésére a The Last of Us 2. évadában. Ez az HBO-sorozat második évadának első plakátját mutatja be. A poszteren Abby kalapácsot szorongató karját látjuk egy erdei háttér előtt, amely több égő autót tartalmaz. Ez egyértelműen Abby erdei jelenetére utal, amely azután játszódik, hogy a játék második részében már megölte Joelt.

Az erdei jelenet felhasználása a második évad reklámozására furcsa választás, mivel messze nem ez a játék legikonikusabb jelenete. Ennek azonban lenne értelme, ha a történet átugraná Joel halálát.

Lehetséges, hogy a The Last of Us 2. évada egyenesen Abby szólótörténeteire ugrik, és úgy játszik az idővonallal, hogy Abby borzalmas tettével csak jóval később szembesüljünk.

Habár egy ilyen idővonal-ugrás furcsának tűnhet, valójában lenne értelme. A játékosok nehezen szimpatizáltak Abbyvel a The Last of Us második részében. Hiszen az első jelenetében máris megölte Joelt. A 2. évadának idővonal-ugrása azonban orvosolhatja ezt a problémát. Így a nézők még azelőtt megismerkednének Abbyvel, mielőtt megtudnák, mit tett Joellel.

Ráadásul Joel halálának kihagyása egy újabb rejtélyes réteggel gazdagítja a 2. évadot. Az erdei szekvencia egyértelművé teszi, hogy Abby valami szörnyűséget tett. Ám a sorozat még nem fogja elárulni, hogy mi az. Joel halálának felfedésének a sorozat későbbi részéig történő elhalasztása hatalmas csavart jelenthet a játékot nem ismerő nézők számára. Ez lehetővé tenné, hogy az évad kijavítsa az eredeti játék számos problémáját.

Forrás: Variety, Instagram

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV