[PSSC-2023] Concord: PvP lövöldözés a Firewalktól [VIDEO]

Mivel a Sony Interactive Entertainment PlayStation 5-re és PC-re jelentette be a játékot, nyugodtan elhihetjük, hogy a Concord is a Sony élő szolgáltatásos (live service) terjeszkedésének része lesz.

 

Egy hónapja, április vége felé jelentette be a Sony Interactive Entertainment, hgy felvásárolte a Firewalk Studios-t, ami több, korábban a Bungie-nál a Destiny-n dolgozó veteránnal rendelkező csapatnak mondható. Talán azért is történt meg a PlayStation Studios bővítése, mert annyira tetszett a Sony-nak az akkor még be sem jelentett játékuk, hogy így first-party, tehát belsős fejlesztésű projekt lett a Concordból, ami Xbox Seriesre nem fog megjelenni, de PlayStation 5-re és PC-re igen, és mivel egy PvP sci-fi, belső nézetes lövöldözős játékról van szó, a műfaj is kimeríti a live service koncepcióját… és a bejelentésükben, amit a következő bekezdésben lefordítva közlünk, elrejtettek egy bizonyos kifejezést is, ami erre utal.

„Miután a múlt hónapban közöltük, hogy a Firewalk csatlakozik a PlayStation Studioshoz, örömmel erősítjük meg a készülő játékunk címét: Concord. A PlayStation Showcase-en bejelentett Concord az új, játékos-játékos-ellen többjátékos, belső nézetes lövöldözős játékunk, amely 2024-ben jelenik meg PlayStation 5-re és PC-re. Bár még mindig keményen dolgozunk a fejlesztésen, szerettük volna megosztani ezt a kis bemutatkozást a Concordról. A Concord az emberek összehozásáról szó. A játékok ereje, hogy kapcsolatot teremtsenek és társas, közösségi játékra ösztönözzenek. A Firewalk csapatát az a fajta izgalmas, váratlan pillanatok és közös élmények hajtják, amelyeket a többjátékos játékok teremtenek. Minden egyes bejelentkezés egy új kaland kezdete, és minden mérkőzés egy új történet lehetősége. Ezek az eszmék határozzák meg a Concordot, a vibráló világok egyedülálló univerzumát és színes karakterek gazdag szereplőgárdáját. Alig várjuk, hogy még többet megoszthassunk veletek, és már alig várjuk, hogy a jövő évi megjelenés előtt teljes egészében felfedhessük a Concordot,” írja a Firewalk.

És a kifejezés, amire utaltunk: közösségi, társas játék. Ahhoz pedig gyakran kell együtt játszani. Az pedig szinte a definíciója a live service játéknak. Ilyen lesz tehát a Concord is, ami jövőre jön PlayStation 5-re és PC-re. (Tehát egyszerre fog megjelenni a két platformon, nem pedig 2-3 évvel később jön PC-re? Ez is a live service-re utal.)

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu