A Metal Gear Solid 3 remake-je nagy kockázatot vállal – A Konami megkísérli újraéleszteni a legendás sorozatot

A rajongók visszaemlékezéseiben még élénken él a Metal Gear sorozat, de a Konami-nak nagy feladatot kell teljesítenie: elfeledtetni a múltbeli botrányokat és gyenge játékokat.

 

Korábban szivárgások alapján már sejtették a rajongók, de most hivatalosan is bejelentették a Metal Gear Solid Delta: Snake Eater megjelenését. Az új játék jelentős visszatérést jelent a Metal Gear sorozat számára a 2015-ös népszerű Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain és a 2018-as, sok vitát kiváltó Metal Gear Survive után. A rajongók nagy izgalommal várják a modern grafikával újrateremtett klasszikust, de a Metal Gear Solid Delta: Snake Eaternek sok mindent be kell bizonyítania a megjelenésig.

A Metal Gear sorozat egykor a lopakodó játékok egyik legnagyobb neve volt, de a Metal Gear: Survive megjelenése óta vesztett népszerűségéből. A Metal Gear Solid Deltának nemcsak azt kell bizonyítania, hogy a sorozat még mindig erős, hanem azt is, hogy tovább tud létezni a Metal Gear Solid alkotója, Hideo Kojima nélkül, aki szakított a Konami kiadóval. Bár a Metal Gear Solid Delta: Snake Eater izgalmas, az egész sorozat sikeressége múlhat rajta, és ez lehetetlen feladatnak tűnhet.

A Metal Gear: Survive mellett a Metal Gear Solid Delta: Snake Eater lesz az első modern Metal Gear játék, amit Hideo Kojima nélkül fejlesztettek. Kojima a Metal Gear sorozat kezdetétől fogva dolgozott rajta, és egyedi játékstílusával és fantasztikus történeteivel saját nevet szerzett magának. Stílusa hozzájárult ahhoz, hogy a sorozatot ennyien megkedveljék, és még a következő Silent Hill játékban is benne lett volna a tehetsége, de a dolgok gyorsan szétesnek a megjelenés közeledtével.

A sorozat kiadója, a Konami bejelentett egy vállalati átszervezést a digitális szórakoztatóipar gyors változásaira válaszul, de nem említette meg Hideo Kojimát a sajtóközleményekben. A kiadó aztán csendben eltávolította Kojima és a Kojima Productions nevét a hivatalos Metal Gear Solid promóciós anyagokból, és végül eltávolította Kojima nevét a Kojima Productions Los Angeles névből. Állítólag Kojima és a Kojima Productions vezető munkatársait is kizárták a vállalati internet, e-mail és telefon hozzáféréséből.

Úgy tűnik, Hideo Kojima és a Konami hatalmas nézeteltérésekbe ütköztek a háttérben, és a kiadó szélre tolták. A Konami még a The Game Awards díjátadóról is kitiltotta őt, miután a Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain jelölve volt, és Kojima végül elhagyta a céget, hogy új, független stúdiót alapítson, amely a Death Strandinget fejlesztette. Távozása után a Konami a Metal Gear: Survive-ot fejlesztette ki, ami az 1990-es Snake’s Revenge óta az első játék volt Kojima bevonása nélkül. A játékot kritikusai lehúzták, nem teljesített jól, és veszélybe sodorta a sorozatot.

A Metal Gear Sold Delta: Snake Eater lesz a második Metal Gear játék Hideo Kojima távozása óta, és sok botrányt kell levetkőznie. Nemcsak meg kell felelnie a Kojima által meghatározott standardnak, hanem el is kell felejtetnie a rajongókat a sokéves botrányokról és a gyenge Metal Gear: Survive-ról. Ez a játék a Konami esélye arra, hogy megmutassa a rajongóknak, hogy képes kezelni az IP-t Kojima nélkül, de ha nem sikerül, akkor a Metal Gear sorozat lehet, hogy hosszú időre szünetelni fog.

Bár a Metal Gear Solid Delta hatalmas küzdelmet folytat, a nosztalgia még mindig az oldalán áll. A történet már megíródott, a játékmenet már kiforrta magát, és hatalmas rajongótábor várja, hogy kezébe vehesse az újrateremtett játékot. A sorozat egyik legjobb játékának újrateremtése biztonságos választás volt a Konami számára, és most már csak teljesítenie kell. A projekt iránti elvárások magasak, és csak az idő fogja megmondani, hogy tényleg megéri-e végigjátszani.

A Metal Gear Solid Delta: Snake Eater jelenleg PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re fejlesztés alatt áll.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu