200 ezer dolláros Apple Card megtakarítási számlát zárt be egy felhasználó!

TECH HÍREK – Egy biztonsági felülvizsgálat megakadályozta, hogy pénzt mozgasson a fiókok között.

 

A Wall Street Journal írt Kevin Smyth történetéről. Néhány napja több felhasználó is arról számolt be, hogy az Apple Card megtakarítási számláról (Apple Card Savings) nem tudott a bankszámlára utalni. Smyth 10 ezer dolárt mozgatott volna át, ám nem járt sikerrel, mert a folyamat felülvizsgálat alatt állt. Forintban sem kevés összeg, de dollárban ennyiért már egy használt autót is venni lehetne!

Smyth azért utalt akart ekkora összeget a bankszámlájára utalni, hogy a pincéjét fel tudja újítani, ám a tranzakció nem jött össze. Volt, akinek egy hétig tartott, mire befejeződött az utalás, de akinek életbe vágóan fontos lenne a pénz, egy nap is hosszú időnek tűnhet. Smyth 200 ezer dollárt tett az Apple szolgáltatására, ami 4,15%-os éves százalékos hozamot kínált, így biztonságos hosszú távú befektetésnek tűnhet ekkora lóvét eltenni, ám akkor már joggal kérdezheti, hogy WTF, amikor az általa igényelt utalás nem történik meg…

Smyth ekkor felkereste a Goldman Sachsot, de a cég először lerázta azzal, hogy az amerikai bankjánál érdeklődjön, majd annyit mondott, hogy a tranzakció egy biztonsági ellenőrzés miatt akadt el. Smyth emiatt május 25-én Tim Cooknak, az Apple vezérigazgatójának tweetelt, mert tudni szerette volna, hogy azért álltak-e össze a bankkal, hogy a fogyasztó megtakarításain üljenek. Miután a tranzakció lezárult, Smyth fogta az Apple Cardon tartott 200 ezer dollárját, és átutalta az American Expressre. Ezzel bár bukja az éves hozamot, legalább pillanatok alatt hozzá tud férni a pénzéhez…

Az Apple még nem nyilatkozott az ügyről, de a Goldman Sachs kihangsúlyozta, hogy az ilyen nagyobb összegek esetében valamilyen biztonsági ellenőrzésre szükség van, de a két cég számíthatott volna arra, hogy a gazdagabb felhasználók (akik így meg tudják az Apple termékeit engedni maguknak) is elkezdik használni a szolgáltatást a jövedelmező hozam miatt, de ezek után át kellene gondolni a szabályzatot, mert Smyth története elrettentő példa lehet.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu