A Sony a Microsoftnak segít egy nyilatkozattal?!

A Sony vezérigazgatója egy rövid közleményben olyasmit mondott, ami a Microsoftnak hatalmas segítség lehet az Activision Blizzard King felvásárlása érdekében…

 

Yoshida Kenichiro, a Sony elnök-vezérigazgatója egy rövid közleménnyel adott magáról életjelet, és erről a Financial Times írt. Röviden: Yoshida akaratán kívül segítő kezet nyújthatott a Microsoftnak, ami mostanában az Egyesült Királyság verseny- és piacfelügyeleti hivatalával, a CMA-val küszködik, ugyanis ez az egyetlen hatóság, ami nem fogadta el a 68,7 milliárd dolláros felvásárlási tranzakciót. (Ott van még az Egyesült Államokban az FTC, a szövetségi kereskedelmi bizottság is, de ők antitröszt pert indítottak a Microsoft ellen…)

„Szerintem a felhő önmagában egy csodálatos üzleti modell, de amikor játékokról van szó, a technikai nehézségek nagyok. Tehát a felhőalapú játékoknak lesznek kihívásai, de mi be akarjuk vállalni ezeket a kihívásokat,” mondta Yoshida. Néhány éve viszont volt egy megállapodás Yoshida és Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója között: a Sony és a Microsoft technológiai partneri kapcsolatra lépett, hogy a játékok és a mesterséges intelligencia párosához kötődő, felhőalapú technológiákon közösen dolgozzon a két cég.

Az együttműködés egyik eredménye a tavaly februárban bejelentett Gran Turismo Sophy volt. A GT Sophy egy mesterséges intelligencia, ami gépi tanulású algoritmusokra épül, és a legjobb pilóták ellen is képes versenyre kelni. Erről is beszélt Yoshida: „A Microsoft és a Google számára is problémát jelentett a felhőalapú játékok sötét időszaka, de sokatmondó volt, hogy ezeket az órákat a mesterséges intelligencia tanulására tudtuk felhasználni.” Azt is elismerte, hogy nem eléggé hatékony a felhős szerverek 24/7 működtetése, amikor a legtöbb játékidő este szokott lenni.

Yoshida nem nagyon aggódik rövid- és középtávon a felhős játékok iránt, és könnyen elképzelhető, hogy a CMA ellen a Microsoft ügyvédcsapata be fogja vetni a Sony elnökének nyilatkozatát (hiszen azonos állásponton van a cégével), holott épp a Sony PlayStation ágazata az, ami a leginkább ellenzi a redmondiak terjeszkedését…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu