Microsoft + Activision Blizzard King: az extrém megoldás sem maradhat el

A redmondi techóriás a legszélsőségesebb lépést sem zárja ki csak azért, hogy a 68,7 milliárd dolláros tranzakciót lezárhassa, és övé legyen az Activision Blizzard King.

 

A játékipar jövőjét is eldöntheti, hogy az évek óta tartó konszolidáció hatalmas előrelépésen esik-e át azzal, hogy a Microsoft a ZeniMax Media, a Bethesda anyacége után az Activision Blizzard Kinget is behúzza az Xbox Game Studios családjába. A Microsoft akár azt is megteheti, hogy a terveit akadályozó Egyesült Királyságot egyszerűen átugorja, ugyanis annak verseny- és piacfelügyeleti hatósága, a CMA nem engedélyezi a tranzakciót. (A redmondiak azóta már fellebbeztek is.)

A Bloomberg arról ír, hogy a jövő héten Brad Smith, a Microsoft elnöke találkozni fog Jeremy Hunt brit kancellárral, hogy kifejezze neki a CMA ítéletével kapcsolatos frusztrációját. A Microsoft megerősítette a Bloombergnek, hogy Smith valóban Londonban lesz, ahol „egy előre megbeszélt időpontban beszédet fog tartani a mesterséges intelligencia potenciáljáról és annak átgondolt szabályozásának szükségességéről”. Privát beszélgetései is lesznek, állítja a cég szóvivője, ugyanis „a Microsoft továbbra is elkötelezett amellett, hogy kreatív és konstruktív módon orvosolni tudják a szabályozók aggodalmait az Activision Blizzard felkínált felvásárlása kapcsán”.

Hunt korábban kritizálta a CMA vétóját egy üzleti konferencián, ahol azt mondta, hogy „a versenyt felügyelő hatóságoknak a szélesebb körű felelősségüket meg kell, hogy értsék”. A Bloomberg szerint a brit kormány minisztereinek nem tetszik az, ahogy Smith a CMA-t kritizálja. Főleg az a komment zavarja őket, hogy szerinte az EU-ban jobb dolguk lenne az üzleteléssel mint az Egyesült Királyságban. Smith állítólag a Microsoft jogi képviselőivel meg fogja tárgyalni a CMA döntésével kapcsolatos ellenreakciót, és megfontolják az extrémebb lépéseket is: vagy ignorálják a CMA döntését, hogy lezárják ennek ellenére a tranzakciót, vagy kihagyják az országból az Activision játékait…

Ha az ottani Activision működtetését például egy EU-s országba viszik, akkor egy forgalmazón keresztül továbbra is értékesíthetik például az új Call of Duty-t, úgyhogy ez felettébb trükkös lépés lehet.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu