Teljesen másképp vélekedik a félgenerációs frissítésről a Microsoft és a Sony!?

A Microsoft nem azt az utat járja, amit a riválisa, mert sokkal nyilvánvalóbb megközelítéssel él…

 

A Sony esetében már hallottuk a pletykát, hogy a PlayStation 5 Pro készül már, és 2024 vége felé meg is jelenne (addigra azért reménykedünk abban, hogy a PlayStation 5 Slim, ami szintén pletykált, a Blu-ray meghajtón spóroló modell már olcsóbb lesz, mert eddig egyszer nem láttunk olyat, hogy a konzol közel két évvel a megjelenése után DRÁGUL). A Microsoft körül viszont nem nagyon hallani arról, hogy egy harmadik Xbox Series modell készülne. (Vagy negyedik? Ne felejtsük, hogy a streamelésre, azaz Xbox Cloud Gamingre használt sticken dolgoznak, és azt még áttervezik…)

A Digital Foundry heti podcastjén téma volt a „feles frissítés” is, és bizony nem olyasmit hallottunk, amire számítottunk volna! A Microsoft állítólag nem dolgozik ilyen hardveren, ugyanis, és itt érdemes megkapaszkodni, az már a boltokban van! A cég az Xbox Seriss S-et tekinti az alapgépnek, és a félgenerációs frissítés nem más, mint az Xbox Series X! Csak korábban kiadták, hogy a játékosok választhassák azt a konzolt is már a generáció kezdetétől fogva, amit ők az Xbox One X jelenlegi megfelelőjeként gondoltak.

Itt érdemes megfontolni, hogy a fejlesztők közül már többen is kritizálták az Xbox Series S-et, és mi is több ilyen kommentről beszámoltunk már az utóbbi egy-másfél év során. Technikailag valóban ezt a szintet követi a Microsoft, mert a fejlesztőktől elvárja a redmondi cég, hogy a játékaik Xbox Series S-en is fussanak, ne csak Xbox Series X-en, így ezt lehet „a legkisebb közös nevezőnek” mondani, ami visszafoghatja a játékokat, hiszen az Xbox Series X és a PlayStation 5 sokkal többre képes „a kistesónál”.

De ha a Sony kiadja a PlayStation 5 Pro-t, akkor a Microsoft biztosan el fog gondolkodni a helyzeten, mert ha a PS5 Pro megjelenése még inkább meglódítja a PlayStation-értékesítéseket, még inkább le fognak maradni…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu