A The Witcher-sorozat sztárja nem biztos, hogy olyan lesz majd a karaktere, mint a játékban

MOZI HÍREK – A The Witcher sorozatának harmadik évadjának különleges vendégszereplője, Hugh Skinner, kérdőjeleket vet fel karakterének további sorsát illetően: vajon az a személyiség, amit a játékokból ismerhetünk, mennyire fog kibontakozni – és mikor – a sorozatban.

 

A Netflix nagy sikerű sorozata, a The Witcher, rendszeresen tréfálja meg a hűséges rajongókat a videojátékokból és a könyvekből ismert világ folytonosságával. Ebből adódóan a 3. évad egyik kiemelkedő példája Radovid, Redania királya, akit az egyik legjobb nyílt világú játékban, a The Witcher 3: Wild Huntban is találkozhatunk. A videojátékokban látható mágiagyűlölő despota alakja azonban jóval eltér attól a karaktertől, aki a sorozat legutóbbi évadjában tűnt fel. Miután Philippa (Cassie Clare) és Dijkstra (Graham McTavish) politikai cselszövéseibe keveredett, Jaskier (Joey Batey) egy ambiciózus trónörökös útjába sodródik. Az ifjú herceg alakja a sorozatban sokkal szimpatikusabb és Jaskier számára is vonzó személyiség, aminek következtében az epizódok során fokozatosan sebezhetőbbé és szerelmeskedővé válik.

Skinner Radovid alakját szívből és empátiával játszotta el, ami kétségessé teszi a karakter további szereplését a The Witcherben. Amikor a Screen Rantnak adott interjújában beszélt a témáról, elismerte, hogy nem biztos benne, hogy a sorozatbeli Radovid valóban ő lesz-e, vagy a játékban ismerhető félelmetes és veszélyes vezetővé fog-e változni. „Nem tudom, hogy visszatérek-e, vagy hogy mi lesz a következő lépés, de azt biztosan tudom, hogy a korábbi beszélgetések alapján ‘Ez csak a kezdet’ volt a jelszó” – magyarázta Skinner. „Tehát, ki tudja? Talán a következő alkalommal, ha visszatér, inkább a játékhoz hű képet kapunk róla, mert ez a sztorija kezdete.”

A jelenlegi Radovid karakterét a játékbeli előképétől csupán a neve és Redania királyának pozíciója köti össze. Jelenleg semmilyen formában nem hasonlít arra a személyre, akivé a játékokban válik. A The Witcher világának nagy mágusa, Philippa meglepődve konstatálja, milyen ügyesen bánik a politikai cselvetésekkel. Még meglepőbb a Jaskierrel kialakuló kapcsolata, amely az évad során egyre mélyebbre ás. De ez annyira eltér a játékokban megjelenített karaktertől, hogy a rajongóknak érdemes Skinner szavát venni: ez még csak a történet kezdete.

Számos jel mutat arra, hogy a jelenlegi Radovid karaktere nem fog maradandó lenni. Az udvari intrikákban való jártassága mindenképpen vörös lobogó lehet, ami arra utal, hogy ő és Jaskier nem fognak boldogan élni, míg meg nem halnak. Bár Jaskier karakterét mindenki imádja, és megérdemelné a boldogságot, nem tűnik valószínűnek, hogy egy herceggel távozzon, és együtt éljék életüket. A Kontinensen semmi sem történik úgy, ahogy eltervezzük, és Radovid karakterének sorsa a játékokban erre jó példa lehet. Bár Skinner még nem tudja, milyen úton fog továbbhaladni a karakter, lehetséges, hogy a The Witcher 3. évadjának folyamán Radovid lesz a The Witcher sorozat legkegyetlenebb karaktere.

A The Witcher 3. évadának második része 2023. július 27-én kerül fel a Netflixre”

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu